• (0)
 • (0)
 • (0)
 • (1)
Game cover

Chrono Trigger

Platform iconSNES (Super Nintendo) 1995 Roleplay Sci-fi Strategy (Turn based) Fantasy Anime/Manga Top-down 3rd person perspective

Classic RPG game with a mixture of RTS and TBS combat and miniature games.

Game published on 22.12.2015 by Mopteh

Editor rating
6
User rating (3 votes)
6

Rate this game

Rap sheet

 • Screenshots (49)
 • Review (1)
 • Compability
 • Download
 • Comments
 • Screenshot(s) (49)


  Chrono TriggerChrono TriggerChrono TriggerChrono TriggerChrono TriggerChrono TriggerChrono TriggerChrono TriggerChrono TriggerChrono TriggerChrono TriggerChrono TriggerChrono TriggerChrono TriggerChrono TriggerChrono TriggerChrono TriggerChrono TriggerChrono TriggerChrono TriggerChrono TriggerChrono TriggerChrono TriggerChrono TriggerChrono TriggerChrono TriggerChrono TriggerChrono TriggerChrono TriggerChrono TriggerChrono TriggerChrono TriggerChrono TriggerChrono TriggerChrono TriggerChrono TriggerChrono TriggerChrono TriggerChrono TriggerChrono TriggerChrono TriggerChrono TriggerChrono TriggerChrono TriggerChrono TriggerChrono TriggerChrono TriggerChrono TriggerChrono Trigger

  Front_cover(s) (1)


  Chrono Trigger

  Game video


  There is currently no video attached. If you have one, contact us and we'll add it!

  Download


  You need to login to display files for backup.

  Game compability


  No compability data found
  We have no data on how compatible this title is. Please refer to the list below for emulators on various platforms.

  Review


  Jeg var aldri noe fan av RPG-spill da Super Nintendoen hadde sine glansdager. Enda mindre likte jeg Japanske RPG-spill. I ettertid har jeg derimot fått skikkelig sansen for et realt spill med god historie og mange timer med underholdning. Chrono Trigger er et slikt spill. Her har gutta i Square virkelig klart å hoste opp et spill jeg skulle ønske jeg hadde da jeg var ung.

  For å få inspirasjon til årets kalender, gjorde jeg et raskt søk på “Top 25 SNES games”. Det ble raskt åpenbart at både jeg og The DOS spirit allerede hadde dekket de fleste spillene på listen. Det var derimot ett av spillene som vi ikke hadde omtalt tidligere, og samtidig høstet alt fra 5. til 1.-plass på de forskjellige listene, nemlig Chrono Trigger.

  Chrono Trigger er enten et spill man elsker eller hater, og jeg har hørt til begge gruppene. Det har en rekke av de klassiske elementene fra JRPG-sjangeren, slik som piggete hår og store uttrykk. Samtidig har Square brutt med en del av de klassiske konvensjonene. Man kan blant annet velge mellom en slags turbasert strategiløsning på kampene, eller tillate at fiendene angriper deg fortløpende uten å vente på din tur. Chrono Trigger er hovedsakelig et eventyrspill som finner sted i en svunnen tid med magi og riddere, men vi får også bli med heltene våre inn i fremtiden.

  Spillet tar utgangspunkt i en jordklodelignende verden, hvor hovedutvalget av spillets helter kommer fra år 1000 etter kristus. Det er en vanlig dag i byen din, og du har tenkt deg en tur til markedet for å delta i feiringen av år 1000. Her får du lov til å gjøre en rekke små-oppdrag, eller gå rett til hovedhistorien. Du skal nemlig bevitne at en du tydeligvis kjenner fra før har funnet opp en teleporteringsmaskin tatt rett ut av Star Trek. Det er her ting går galt, og en uskyldig jente du plukket opp på markedet forsvinner inn i en tidsportal.

  Selvfølgelig kaster du deg gjennom tidsportalen i håp om å finne denne uskyldige jenta, og det er nå heisaturen starter. Du finner fort ut at du har forviklet deg inn i et eventyr som er mye større enn deg, og at du er den eneste personen som kan redde verden. Med deg på din vei plukker du opp en rekke kumpaner, og må velge med omhu hvem du skal ha med deg til enhver tid. De forskjellige kumpanene har forskjellige fordeler og ulemper, og du kan tilpasse laget ditt til din egen spillestil.

  I tillegg til at spillet har en solid historie med timesvis av underholdning, er det også krydret med artige minispill og uvante vrier. Man kan spille hermeleken, kjøre om kapp med maskinen, ha drikkekonkurranse, måle styrke med slegge eller vedde om hvem som klarer å løpe raskest rundt en bane. Jeg fikk meg også en liten overraskelse, for etter halvannen time med spilling ble jeg stilt for retten. Alle oppdragene jeg hadde gjort og ikke gjort ble oppsummert og alle oppdragsgivere ble kalt inn som vitner for å fortelle hvor fantastisk jeg var eller ikke var. Jeg hadde nesten lyst til å starte spillet på nytt bare for å se om det ville fått et annet utfall hvis jeg gjorde andre valg, men jeg lot det være med valgene jeg hadde tatt.

  Chrono Trigger er nemlig kjent for å være et spill med hele 13 unike slutter, så at noen av valgene jeg gjorde skulle få konsekvenser allerede etter 1,5 time synes jeg ikke var usannsynlig. Relativt tidlig i spillet kommer du nemlig til et punkt hvor du står fritt til å løpe til slutten av historien, eller hoppe frem og tilbake i tid for å gjøre sideoppdrag som underbygger historien og spillets utvikling. Spillet og spillopplevelsen kan med andre ord være helt forskjellig fra person til person.

  Chrono Trigger er derfor et spill som absolutt kan anbefales, jeg skal i hvert fall bruke store deler av romjula til å fullføre dette spillet. Jeg har nemlig mange, mange timer igjen av historien!
  Score summary
  • icon Graphics : 6
  • icon Sound : 5.5
  • icon Gameplay : 6
  • icon Story : 6
  • icon Difficulty : 4
  • icon Learningcurve : 2

  Link this page:

  Comments