• (2)
 • (7)
 • (8)
 • (2)
Game cover

Command & Conquer: Tiberian Sun

Platform iconWindows 1999 Strategy (real time)

No game description available yet

Game published on 28.02.2010 by Mopteh

Editor rating
4.5
User rating (7 votes)
5.6

Rate this game

Rap sheet

 • Screenshots (11)
 • Review (1)
 • Compability
 • Download
 • Comments
 • Screenshot(s) (11)


  Skjermskudd fra Command & Conquer: Tiberian SunSkjermskudd fra Command & Conquer: Tiberian SunSkjermskudd fra Command & Conquer: Tiberian SunSkjermskudd fra Command & Conquer: Tiberian SunSkjermskudd fra Command & Conquer: Tiberian SunSkjermskudd fra Command & Conquer: Tiberian SunSkjermskudd fra Command & Conquer: Tiberian SunSkjermskudd fra Command & Conquer: Tiberian SunSkjermskudd fra Command & Conquer: Tiberian SunSkjermskudd fra Command & Conquer: Tiberian SunSkjermskudd fra Command & Conquer: Tiberian Sun

  Game video


  There is currently no video attached. If you have one, contact us and we'll add it!

  Download


  You need to login to display files for backup.

  Game compability


  No compability data found
  We have no data on how compatible this title is. Please refer to the list below for emulators on various platforms.

  Review


  Jada, du leste rett, Command & Conquer: Tiberian Sun, heretter kalt TS eller Tiberian Sun, har blitt freeware. Det er det tredje spillet i rekken som er sluppet for massene, og jeg kunne ikke vente. Det var dette spillet som fikk meg til å like sanntidsstrategispill en gang i tiden.

  Det er vel og merke noen retningslinjer du må følge for å legge inn spillet. De kan du lese om her: Link ». Disse er ikke bare-bare å følge dersom du sitter på en Windows 7-maskin. Da må du passe på å gjøre alt som administrator. Selv til dags dato har jeg ikke fått til å spille det over nett. Det skal la seg gjøre, og det må være det som er mest spennende med dette spillet, da det viser seg at den kunstige intelligensen til maskinen dersom du spiller mot den – baserer seg på hva slags prosessor du har. Med andre ord er selv den letteste vanskelighetsgraden for vanskelig dersom du ikke klarer å bygge deg fort nok opp. Jeg hadde blant annet ikke kommet lenger enn til radar, da jeg fikk en Ion Cannon plantet midt i min egen leir.

  Hele Command & Conquer-serien har favorisert aggressive spillere, og hele poenget er å finne gode stier og enhetskøer – så du kan peise ut mest mulig skade fortest mulig. Det er forsåvidt ikke så mye banebrytende fra forgjengeren, Command & Conquer: Tiberium Dawn. Den største endringen kan oppsummeres som en 45graders vinkling av kartet, og kanskje generell oppussing av grafikken.

  Spillet baserer seg på at du har et helhetlig overblikk over alt du kan lage på siden av kartet, slik at du ikke trenger å trykke deg inn på de forskjellige bygningene for å lage enheter. På den andre siden så kan du ikke produsere masse enheter ved å lage flere bygninger.

  Etter å ha spilt det i flere timer de siste dagene, så kan jeg faktisk ikke si at jeg la så mye merke til musikken. Den fungerer bra som bakgrunnsmusikk, og vil til en viss grad holde adrenalinet litt oppe. Det viktigste for meg når jeg spiller sanntidsstrategispill er lyden, ikke musikken. Jeg er mer interessert i å høre ting som: «unit ready», «your base is under attack» og annen kampkritisk informasjon.

  Kontrollen derimot er for meg litt uvant. Jeg er så vant til WarCraft 3 og StarCraft der man i stor grad bruker høyretasten på musen for å sende enhetene, at dette blir en stor omstilling. Vanligvis er det også tillatt med litt slinger i valsen når man trykker. Det er ikke slik vi styrer i Tiberian Sun. Her bruker vi venstretasten på musen til alt. Hvis du derimot skulle ha litt fart på musepekeren når du trykker, så avmerker du alle enhetene du hadde markert. Nåde deg hvis du ikke hadde bundet gruppen til en hurtigtast, for da må du opp for å merke alle mann igjen. Dette gjør det litt vanskelig å trykke på kartet, for siden å finmanøvrere hva du ønsker at de skal angripe.

  Enspillerdelen byr på en god del spennende oppdrag, og jeg kan nok absolutt tenke meg at du kan få en helt ypperlig spillopplevelse dersom du finner en måte å bremse prosessoren på.

  Alt i alt vil jeg si at det er ett av de festligste spillene jeg spilte over 56k modem, og jeg har enda mye moro med spillet på LAN. Hvis du derimot synes det er gøy å knuse maskinen i en 1 mot 1, så tror jeg kanskje ikke jeg kan anbefale spillet, da de fleste vil merke at du kommer til å bli mos grunnet høyere prosessorhastigheter nå enn før.
  Score summary
  • icon Graphics : 4.5
  • icon Sound : 4
  • icon Gameplay : 4.5
  • icon Story : 3.5
  • icon Difficulty : 4
  • icon Learningcurve : N/A

  Link this page:

  Comments