• (0)
 • (2)
 • (1)
 • (0)
Game cover

Disney's TaleSpin

Platform iconNES (Nintendo) 1991 Action Arcade Shoot em up

No game description available yet

Game published on 20.05.2012 by Coreus

Editor rating
4
User rating (1 votes)
3

Rate this game

Rap sheet

 • Screenshots (14)
 • Review (1)
 • Compability
 • Download
 • Comments
 • Screenshot(s) (14)


  Skjermskudd fra Disney's TaleSpinSkjermskudd fra Disney's TaleSpinSkjermskudd fra Disney's TaleSpinSkjermskudd fra Disney's TaleSpinSkjermskudd fra Disney's TaleSpinSkjermskudd fra Disney's TaleSpinSkjermskudd fra Disney's TaleSpinSkjermskudd fra Disney's TaleSpinSkjermskudd fra Disney's TaleSpinSkjermskudd fra Disney's TaleSpinSkjermskudd fra Disney's TaleSpinSkjermskudd fra Disney's TaleSpinSkjermskudd fra Disney's TaleSpinSkjermskudd fra Disney's TaleSpin

  Game video


  There is currently no video attached. If you have one, contact us and we'll add it!

  Download


  Buy this game from the Nintendo Game Store

  You need to login to display files for backup.

  Game compability


  No compability data found
  We have no data on how compatible this title is. Please refer to the list below for emulators on various platforms.

  Review


  «Nu sticker vi! Oh yeah, flygplan! Oyo! Flygplan! Luftens hjältar hela dan i våra flygplan! Oh yeah, flygplan! Oyo! Flygplan! Upp i luften över stan! Kommer våra flygplan! Här kommer vi! Flygplan!»

  Basert på Disneys tegneserie Talespin møter vi Baloo og vennene hans i flyfrakteselskapet «Higher for Hire». For han er det daglig kost å levere farlig gods til endå farligere lokasjoner. Men i det siste har luftrommet blitt særdeles mer ugjestmildt etter hyppigere flyangrep fra skurker ledet av «Don Karnage» og orkestrert av selveste sjefspanteren, «Shere Khan». I et desperat forsøk på å redde både seg selv, firmaet og alle de som jobber der, setter «Baloo» og hans sidekick, «Kid Cloudkicker», labbene bak spakene på sin «Mini Sea Duck» og tar opp kampen.

  TaleSpin er på mange måter Mega Man bare med et fly. Selv lydeffektene og teksturer minner veldig mye om hva vi har blitt kjent med fra andre univers i Capcom-familien. Kanskje ikke så rart, det er jo trossalt Capcom dette også. Det er bare musikken som mangler, så hadde «Mega Man i fly» vært komplett. Allerede fra første brett er likheten særdeles slående. Se bare på skjermbildene selv, og sammenlign med vår omtale av Mega Man.

  Baloo og sitt minifly har muligheten til å snu i luften på tiøringen. Dette er lite utnyttet utover at skjermen hele tiden ruller mot høyre. Dvs. at for å plukke opp ting du glemte eller for å komme seg unna en kinkig situasjon, er du nødt å snu flyet for å også snu skjermens rulleretning. I god gammel Nintendo-stil dukker såklart også fiendene opp igjen, så du bør vurdere hvor lyst du egentlig har til å fly tilbake å plukke opp den pengesekken.

  Poengsanking har sin hensikt i TaleSpin. Flyet ditt lar seg nemlig oppgradere med ting som økt hastighet, forbedret kanon og at det tåler mer. Ingen av de er spesielt spennende, men sannsynligvis en naturlig nødvendighet for de bossene spiller kaster mot deg på de senere nivåene. Noen er veldig dårlig balansert, mens andre bare oser urettferdighet. Utfordringskurven er med andre ord langt fra progressiv slik man normalt er vant med fra tradisjonelle lineære plattformere. Det virker som at Disney gav opp både i fantasi og på programmeringssiden. Sistebossen er også en vits. En stasjonært luftskip hvor du kan stå på et sted og plaffe av hjertets lyst – dette er latskap.

  Fra å være en tegneserie jeg husker like godt som «Duck Tales» til et spill jeg utvilsomt hadde det mye morsomt med på 90-tallet, er det med blandede dropssmaker jeg sitter igjen med etter dette gjenbesøket. Selv om grafikken er nokså god, er alle detaljene nokså primitive. På den andre siden er variasjonene mellom hvert brett er nok til å akkurat holde opplevelsen interessert. Det skyldes hovedsakelig fordi brettene er så korte at du ikke får tid å bli lei av dem. Du klarer lett å runde TaleSpin på rundt 45 minutter hvis du øver deg litt.

  Påkostet en gimmick som aldri tilfører spillet noe nevneverdig, nemlig muligheten til å snu flyet, når aldri TaleSpin helt opp i skyene. Opplevelsen er uskyldig nok til å være underholdende for de minste – og det er kanskje også poenget. En obligatorisk pengeku som løp side om side med TV-serien, som så utrolig mange andre serier på denne tiden.

  Vi savner oppfinnsomhet og muligheten til å både gjøre og se mer. Flere oppgraderinger, lengre nivå og fyldigere spillmekanikk ville absolutt ha gjort seg. Dette virker, ironisk nok, som en fattigere utgave av Mega Man, bare uten magien – og med fly. TaleSpin flapser lett avgårde inn i historien som en helt gjennomsnittlig plattformer uten de store høydene, med dårlig kraft i motoren og lite luft under vingene.

  Score summary
  • icon Graphics : 4.5
  • icon Sound : 4.5
  • icon Gameplay : 4
  • icon Story : 3
  • icon Difficulty : 2
  • icon Learningcurve : 1

  Link this page:

  Comments