• (3)
 • (3)
 • (1)
 • (0)
Game cover

EcoQuest: The Search for Cetus

Platform iconDOS 1991 Adventure Educational Point & Click Puzzle

Myntet på yngre spillere for å lære dem om hvordan forurensing påvirker havet og alle dyrene som lever der. Historien tar utgangspunkt i Adam, en 12 år gammel SCUBA-dykker og hans far, økologiprofessor og naturforkjemper, som i begynnelsen av spillet redder en delfin de velger å kalle Delphineus. Adam og Delphineus blir raskt bestevenner, som sammen drar de ut på deres største eventyr noensinne - nemlig finne den forsvunnede Cetus.

Game published on 23.12.2006 by Coreus

Editor rating
6
User rating (2 votes)
6

Rate this game

Rap sheet

 • Screenshots (15)
 • Review (1)
 • Compability
 • Download
 • Comments
 • Screenshot(s) (15)


  EcoQuest: The Search for CetusEcoQuest: The Search for CetusEcoQuest: The Search for CetusEcoQuest: The Search for CetusEcoQuest: The Search for CetusEcoQuest: The Search for CetusEcoQuest: The Search for CetusEcoQuest: The Search for CetusEcoQuest: The Search for CetusEcoQuest: The Search for CetusEcoQuest: The Search for CetusEcoQuest: The Search for CetusEcoQuest: The Search for CetusEcoQuest: The Search for CetusEcoQuest: The Search for Cetus

  Front_cover(s) (1)


  EcoQuest: The Search for Cetus (Sierra Discovery Series)

  Game video


  Download


  Buy this game from Good Old Games (gog.com)

  You need to login to display files for backup.

  Game compability


  Review


  Det er nokså sjelden man kommer over perler som både er lette å like, blankpolerte og interessant. Dagens omtale er et lærespill i eventyrsjangeren hvor du styrer en liten gutt i sin søken etter Cetus, en kongehval. Selv om dette er et lærespill, skilter det med en sjarm det er vanskelig å ikke like.

  Sierra er synonymt med storslagne eventyr og steingode historier. EcoQuest: The Search for Cetus er slettes inget unntak, og her er det tilogmed ikke mulig å dø slik som du kan i eksempelvis Kings Quest og Hero Quest.

  EcoQuest er først og fremst et lærespill myntet på den yngre garde som har lyst å lære noe samtidig som de har det gøy. Underveis vil du få servert tips og små fakta noe som supplerer til spillets fylde og dybde. Her går det mest i gjøre spilleren klar over hvilke konsekvenser menneskelig forurensing og ignoranse har for havfloraen, og hva som kan gjøres. Forøvrig dreier mesteparten av eventyret seg rundt elementet vann og livet i havet - en skjult juvel.

  Historien tar utgangspunkt i Adam, en 12 år gammel SCUBA-dykker og hans far, økologiprofessor og naturforkjemper, som i begynnelsen av spillet redder en delfin de velger å kalle Delphineus. Etter at du har roet delfinen ned fra sjokket, finner du raskt ut at dette kommer til å bli din (Adams) beste venn. Sammen drar de ut på deres største eventyr noensinne - nemlig finne Cetus. På reisen dit venter mange interessante miljøer, gåter og utfordringer.

  Grafisk utfolder EcoQuest seg solid, fruktig og detaljerikt, og peker seg ut med noe av det beste 1991 hadde å tilby. Musikksiden er totalt sjeft, passer emnet og spillet som helhet svært bra, og gjør opplevelsen helhetlig. En oppskrift Sierra alltid har vært robuste på i alle år.

  EcoQuest: The Search for Cetus er en kombinasjon av mange elementer. Her får du eventyr i god gammeldags pek-og-klikk utførelse samtidig som du lærer om havets økologi og de farer som truer det, humor og en storslagen introduksjon til havets flora og mystikk. Spillet klarer å gi spilleren forståelsen av at livet i havet er vidunderlig og sårbart - noe vi som mennesker aldri må glemme.

  Vi anbefaler varmt denne tittelen til alle som har barn (som har lært seg engelsk da språket er kun engelsk) i huset, såvel som voksne som har lyst på et hyggelig gjenmøte med en sjarmerende eventyrserie i skikkelig Sierra-utførelse. Dette er uten tvil «Golden DOS Spirit»-materiale.
  Score summary
  • icon Graphics : 5
  • icon Sound : 6
  • icon Gameplay : 5
  • icon Story : 6
  • icon Difficulty : N/A
  • icon Learningcurve : N/A

  Link this page:

  Comments