• (0)
 • (0)
 • (0)
 • (0)
Game cover

Fleet Sweep

Platform iconDOS 1983 Arcade Shoot em up

No game description available yet

Game published on 15.02.2009 by Coreus

Editor rating
3
User rating (0 votes)
0

Rate this game

Rap sheet

 • Screenshots (9)
 • Review (1)
 • Compability
 • Download
 • Comments
 • Screenshot(s) (9)


  Skjermbilde fra Fleet SweepSkjermbilde fra Fleet SweepSkjermbilde fra Fleet SweepSkjermbilde fra Fleet SweepSkjermbilde fra Fleet SweepSkjermbilde fra Fleet SweepSkjermbilde fra Fleet SweepSkjermbilde fra Fleet SweepSkjermbilde fra Fleet Sweep

  Game video


  There is currently no video attached. If you have one, contact us and we'll add it!

  Download


  Buy this game from Good Old Games (gog.com)

  You need to login to display files for backup.

  Game compability


  Review


  Tidsmaskinen har funnet det for godt å peile seg inn på det herrens år 1983. Det er på en tid då ARPAnet går over til å bruke Internett protokollen, og videre danner grunnlaget for internett, GNU prosjektet ser dagens lys, Apple gir ut sin første maskin med grafisk grensesnitt og siste episode av M*A*S*H blir sendt på amerikansk TV. Spillindustrien var i sin spede vugge av innovasjon og nytenking.

  Det var året då spillkonsollene totalfloppet, hovedsakelig fordi det var såpass mange av dem på markedet og forutenom den ensidige suksessen Atari 2600, var de fleste kostbare og hadde lite utvalg i spill. MacGyver var kanskje ikke oppfunnet, men det stoppet likevel ikke spillindustrien fra å tenke nytt. En type spill kalt PC Bootere fikk en viss oppslutning og mange av dem var også nokså solide.

  PC Booter-spill var populære i perioden 1981 til 1988 og de fleste av dem kom på 5.25'' disketter som man puttet i maskinen før man startet den opp. Under oppstart tok det magiske programmet på disketten over, uten at en måtte tenke på verken konfigurering eller om den massive 1MB harddisken hadde nok plass. Kjekt!

  Vi behøver ikke å se lenger enn til Summer-, og Wintergames spillene, eller gode gamle Jumpman, før vi treffer på noen av dem. Dagens omtale er likevel noe helt annet enn svette nasjonalistiske atleter eller hoppende strekmenn, snarere et godt gammelt slag i det ytre rom, med romskip og tonnevis med fiender som alle har en unaturlig lyst til å ta livet av deg. Vi snakker om Fleet Sweep.

  Selv om skyting i det endeløse vakuum er så gammelt som spillindustrien selv, var ting veldig annerledes for 26 år siden. Det var enkelt og det oset arkade hele veien fra harddisken til tastaturet. I Fleet Sweep styrer du et lite romskip armert til vingespissene med en stk lynskarp laser og torpedoer som tar ut alle fiendene på skjermen. På motsatt side venter horder av skumle banditter av sikkert utenomjordisk opprinnelse som alle vil ha et ord med deg, og mellom dere det endeløse rom. Her duger verken ord eller komprimisser, sleng labbene på mellomromstasten først som sist!

  Som navnet indikerer, møter du «bølger» av fiender, og hvert tiende brett kalles en flåte. Etter hver av dem øker spillet i vanskelighetsgrad, fiendene varieres, mikses og bygger på seg i antall. Gjennom ferden introduseres du for åtte forskjellige fiender, alle med sine egne angreps-, og bevegelsesmønstre. Fra tid til annen dukker større skip med bensintank opp som du kan treffe for litt ekstra bonus. Hvis du treffer riktig, levner de bensin til romskuta di, noe som kommer godt med i det lange løp. Treff feil, og du kan vinke farvel til den velsmakende intergalaktiske juicen.

  For intet skytespill er komplett uten et par ekstra utfordringer. Foruten om å holde fienden på avstand, er det alltid viktig å titte på måleren som viser hvor mye vidundermiddel du har igjen på stålholken din. Går den tom, kan du veive adjø til heder, ære og luftbeholdning der skipet ditt endeløst seiler avgårde uten mål eller mening.

  Heldigvis fylles tanken ørlite grann opp for hver fiende du tar ned, men dette er langt fra nok i lengden. Vårt tips? Skyt først, og tenk på tanken etterpå, for skudd er det nok av.

  Ikke mange ville hatt særlig tro om de fikk klasket et tofarget spill i trynet med en appåtil underholdende garanti. Men tro det eller ei så er Fleet Sweep et underholdende skue. Årevis fremfor sine høyteknologiske venner som Gradius og R-type, stemplet arkadesjangeren passet sitt med at den var kommet for å bli.

  Det kan så være at det er rimelig enkelt i sin egen rett, men det er likevel vanskelig å mestre. En fin linje mange av dagens spillere aldri fikk oppleve der de geleides gjennom utallige opplæringsbrett med frykt for å feile. Opplev det nådeløse 80-tallet på en plattform ingen av dere antageligvis har hørt om, med et romskip det er lett å kjenne igjen presentert i ekte HD med sine to lekre CGA farger – også kjent som hvit og magenta.

  Vennligst merk: Dette spillet raser avgårde på dagens moderne bokser, selv i DOSBox. For å unngå å bli totaleid de første minuttene, sett antall cycler i DOSBox ned til rund 200-500.
  Score summary
  • icon Graphics : 2
  • icon Sound : 2
  • icon Gameplay : 5
  • icon Story : N/A
  • icon Difficulty : N/A
  • icon Learningcurve : N/A

  Link this page:

  Comments