• (1)
 • (1)
 • (4)
 • (0)
Game cover

Gobliiins

Platform iconDOS 1992 Adventure Humor Point & Click Puzzle

Series: Gobliiins

Kongen har blitt forhekset! Det er opp til tre små goblins om å finne en måte å løse opp i mysteriet på, og det starter med å snakke med den lokale trollmannen...

Game published on 06.10.2005 by Coreus

Editor rating
4
User rating (25 votes)
5

Rate this game

Rap sheet

 • Screenshots (11)
 • Review (1)
 • Compability
 • Download
 • Comments
 • Screenshot(s) (11)


  Skjermbilde fra GobliiinsSkjermbilde fra GobliiinsSkjermbilde fra GobliiinsSkjermbilde fra GobliiinsSkjermbilde fra GobliiinsSkjermbilde fra GobliiinsVi roter rundt i laboriatoriet til den onde trollmannen. Her har tydeligvis en tatt en slurk av noe som ikke bør drikkes.Å fange sommerfugler er ingen lett sak. Her i full gang med å svinge håven.Den onde trollmannen drar deg etter skjorta når du har gitt han alt det han var ute etter - før han slenger deg i ei grotte. Lumsk fyr!Hunden har fått vinger å fly med, og gir oss adgang til trollmannens laboratorium. Jei!First level

  Front-cover(s) (3)


  Gobliiins boks.Cover for det gode gamle Gobliiins!Brukerskjermbilde av

  Game video


  There is currently no video attached. If you have one, contact us and we'll add it!

  Download


  Buy this game from Good Old Games (gog.com)

  You need to login to display files for backup.

  Game compability


  Review


  Som første spill ut tar vi for oss spillet som vi gjorde tilgjengelig for en stund tilbake her på The DOS Spirit, nemlig Gobliiins. En ond trollmann har forhekset kongen og det blir opp til tre små goblins å sette tingene på plass igjen.

  Gobliiins var den første av totalt 3 utgivelser i denne serien, utviklet av franske Coktel Vision. I Gobliiins har den snille kongen blitt utsatt for onde makter gjennom svart magi, og er blitt riv ruskende gal. Ditt eneste håp er å søke råd hos den lokale trollmannen, for å få hans oppmerksomhet trengs det mer enn bare ord.

  Det er herifra at du overtar rollen som de 3 goblinsvennene "Hooter", "Dwayne" og "BoBo" som tilsammen utgjør ditt alter ego i spillet, alle med sine unike egenskaper. Den ene er selve teknikeren som kan plukke opp og bruke objekter, mens den andre kun vet å klatre og slåss, mens den siste bruker sine magiske fingre for å forvandle objekter til noe som regel helt annet. Disse tre får i oppdrag å finne kilden til den onde makten og magien kongen så åpenbart lider under. Til dette trengs en plante, en sopp, en spesiell flaske og selvfølgelig voodoo dukken. Men det skal vise seg at her ligger det mer bak enn man først skulle anta.

  Som nevnt har hver karakter av disse karakterene du styrer sine egne unike ferdigheter, men det krever din tankegang for å få dem til å jobbe sammen. Scenen er satt for et mildt sagt humorøst, hjernevrikkende eventyr i en fargerik verden satt til liv av en gjeng franske folk med sans for det absurde.

  Grafikksiden er svært god, og skilter med fargerike omgivelser og solide animasjoner. Lydsiden på den andre siden begrenser seg til lydeffekter i tid og utide, og vi hadde satt pris på et lydspor i bakgrunnen. Når det likevel er sagt, tilbyr Gobliiins svært mange timer underholdning og hjernebry. Marginer for feil er også begrensede. En indikator (en gul linje i bunnen av grensesnittet) viser hvor mange feil du har igjen før spillet er slutt. Her kreves det endel trening da det er flust av blindveier.

  Gobliiins gir ikke spilleren noen muligheter for å lagre underveis. Det eneste er passord bestående av 7 bokstaver for hvert brett du fullfører, slik at du kan fortsette der du slapp.

  Coktel Vision ble forøvrig kjøpt opp av Sierra like etter utgivelsen, og rettighetene tilhørte derfor dem etter at spillet kom ut.
  Gobliiins ble utgitt i 1992, men kom som CD-versjon i 1993 som er støttet av ScummVM-emulatoren.
  Oppdatert 27/12-06 Nye skjermbilder er lagt til

  Gobliiins kan nå kjøpes som en del av en pakke med Gobliiins, Gobliins: The Prince Buffoon og Goblins 3: Quest her: Link »

  Nivåkoder
  1-GVQWUWD
  2-VQVQEDD
  3-ICIGBAZ
  4-ECPQOCB
  5-FTWKDEL
  6-HQWFRFU
  7-DWNDGBW
  8-JCJCJHM
  9-ICTEAGN
  10-LQPBSJS
  11-HMUTEKU
  12-FTQKVLE
  13-DCPLPMG
  14-EWCENNG
  15-TCNGROT
  16-TCVQPPK
  17-IQDNKQO
  18-KKKPTRD
  19-NGOGKSP
  20-NNGURTK
  21-LGWFFUR
  22-TQNGFVC
  Score summary
  • icon Graphics : 5
  • icon Sound : 3
  • icon Gameplay : 4
  • icon Story : 4
  • icon Difficulty : N/A
  • icon Learningcurve : N/A

  Link this page:

  Comments