• (1)
 • (2)
 • (2)
 • (2)
Game cover

In Search of Dr. Riptide

Platform iconDOS 1994 Action

Når den onde forskeren Dr. Riptide finner ut at det er en god idé å male verdens marinflora til høyproteinslusj, må noe gjøres. Du er Nick, en hemmelig agent, og må navigere deg gjennom hundrevis av nautiske mil med hav, baser og tunneler for å finne og stoppe Dr. Riptide.

Game published on 09.12.2008 by Coreus

Editor rating
4
User rating (3 votes)
4.7

Rate this game

Rap sheet

 • Screenshots (10)
 • Review (1)
 • Compability
 • Download
 • Comments
 • Screenshot(s) (10)


  Skjermbilde fra In Search of Dr. RiptideSkjermbilde fra In Search of Dr. RiptideSkjermbilde fra In Search of Dr. RiptideSkjermbilde fra In Search of Dr. RiptideSkjermbilde fra In Search of Dr. RiptideSkjermbilde fra In Search of Dr. RiptideSkjermbilde fra In Search of Dr. RiptideSkjermbilde fra In Search of Dr. RiptideSkjermbilde fra In Search of Dr. RiptideSamle alle bitene for plasmakannonen, det kraftigste våpenet i spillet. Prosjektilene ser ut som hundepølser, men det er en annen sak.

  Game video


  There is currently no video attached. If you have one, contact us and we'll add it!

  Download


  Buy this game from Good Old Games (gog.com)

  You need to login to display files for backup.

  Game compability


  Review


  Ta rollen som Nick Nautilus, marinagent nr. 1138, som har blitt innkalt for å finne og stoppe et laboriatorium under havet styrt av en gal vitenskapsmann ved navn Dr. Tiberius Riptide. Han har nemlig onde planer om å lage en maskin som forvandler havflora om til delikatesser! Her må alle kluter til for å rydde opp i og forhindre den gale gale mannen. Har du det som trengs, eller vil dagen din bestå av kun sure miner?

  Gjennom tre kapittel og 23 nivåer må du sanke nøkler, kraftbonuser og helse for å overleve, mens du samtidig disker ut juling til den marine floraen og unngår å gå tom for luft. Det er mye å holde styr på for en eneste person, spesielt senere i spillet. Heldigvis har du litt å hjelpe deg på veien.

  «Jason», er ditt prisgitte lille fartøy som kommer til der din vanlige ubåt ikke rekker til. Ettersom den er fjernstyrt kan du miste den uten å dø selv, men noen brett lar seg ikke løse hvis du mister den. Pass bare på å holde «Jason» i nærheten av ubåten, ettersom den har en tendens til å ikke finne tilbake skulle du vandre for langt unna. Står den for lenge uten tilsyn mister den helse, og vil til slutt ødelegges hvis du ikke returnerer eller plukker den opp med ubåten din.

  Våpen er en stor del av «In search of Dr. Riptide», og her får du noen å godte deg med. Spredt rundt på brettene ligger også deler av en såkalt protonkannon, den beste oppgraderingen ubåten din kan få. Disse ser ut som torpedoer, og gjør massiv skade. Husk bare å holde deg i live; dør du mister du nemlig alle våpnene, eventuelle nøkler og andre bonuser du har plukket opp og må starte brettet om igjen! Man kan ikke lagre når som helst, men hvert brett har et passord som gis når du fullfører det. Et greit alternativ til lagrefunksjonen.

  Som nevnt har du to indikatorer å holde vedlike; luft og skjold. Bonuser for dem finnes på alle brett, men tilgjengeligheten varierer veldig. Mens du på enkelte brett bare kan seile igjennom, krever andre både at du kjenner til brettet og tar så lite skade som mulig fordi luftbonusene er akkurat nok til å få deg helberget gjennom. Linjen mellom liv og død er veldig kort i Riptide, og du må som regel kjenne brettene fra før for å ha en sjanse. Forvent altså å dø veldig mye i jakten på Dr. Riptide.

  Fiendegalleriet er heller ikke en spesielt tilgivende gjeng de heller, de vil alltid prøve å ta deg ned i det du kommer innenfor synsrekkevidde, og setter scenen for en del vanskelig, om ikke umulige, konfrontasjoner det er vanskelig å komme uskadet fra. For eksempel, hvordan tenkte utviklerne at man skulle klare å ta ut en hai i en smal undervannskorridor, når de hele tiden kjører i deg? Eller hva med pirajaene, de henger sek som gal på deg helt til du dør. Du bør best ta de ut før de kommer altfor nære, ellers er det over. Frenetisk henger man på skyteknappen, men det nytter lite når fiendene bokstavelig talt er INNE i ubåten din!

  Hvis du føler deg suisidalsk, kan du alltids bruke «Jason» til å ta en titt rundt først. Du skyter mellom deg og den ved å trykke «CTRL» eller «ALT», som forøvrig også brukes til å bytte mellom dem når de er fra hverandre. «Jason» får full energi når den returnerer til ubåten din, noe som gjør dette til ditt beste stikk for å sondere områder. Enkelte passasjer er så smale at du kan kun nå dit ved bruk av denne fjernstyrte enheten. Husk bare å kjøre tilbake etterpå, ettersom «Jason» gradvis mister energi når den er vekk fra deg.

  Grafisk følger Riptide ca. midt i salaten sammen med andre titler dette året nesten uavhengig av sjanger. «Dreamweb», «Goblins 3: Quest», «Epic Pinball», «Jazz the Jackrabbit» og «The Lion King», er andre eksempler på akkurat dette. Det er det spesielle lille ekstra spill på midten av 90-tallet hadde, uten at man kan helt sette fingeren på det, som ga de karakter. En fruktig pikselpalett er kanskje stikkordene, sammen med en god tegneserieaktig variéte som setter fantasien i sving. Dette er glansdagene for DOS, før 3D tok over i både øst og vest. «In Search for Dr. Riptide» mangler riktignok det lille ekstra, men pikselnytelse er det uansett. Spesielt menybildet.

  Hvis du skal ta retroruta, anbefaler vi at du stopper opp ved caféen til «In Search for Dr. Riptide», et undervannseventyr vi best husker fra vi var små som spennende, stort og vanskelig. Det er bare å skru på O2-tanken og få på seg dykkermasken, det er under havet det skjer!
  Score summary
  • icon Graphics : 4
  • icon Sound : 4
  • icon Gameplay : 4
  • icon Story : 3
  • icon Difficulty : N/A
  • icon Learningcurve : N/A

  Link this page:

  Comments