• (0)
 • (0)
 • (0)
 • (1)
Game cover

Little Samson

Platform iconNES (Nintendo) 1992 Adventure Platform

The evil lord Ta-Keed is seeking revenge on those that locked him up years ago. The King summons the four bell carriers to help the land, a boy, a rock man, a dragon and a mouse. Together they'll have to cooperate and use their varied skills, each with their own benefits and weaknesses, to overcome everything these lands throw at them. A side scrolling platformer that is also exceedingly rare.

Game published on 21.12.2014 by Mopteh

Editor rating
5.5
User rating (0 votes)
0

Rate this game

Rap sheet

 • Screenshots (26)
 • Review (1)
 • Compability
 • Download
 • Comments
 • Screenshot(s) (26)


  Little SamsonLittle SamsonLittle SamsonLittle SamsonLittle SamsonLittle SamsonLittle SamsonLittle SamsonLittle SamsonLittle SamsonLittle SamsonLittle SamsonLittle SamsonLittle SamsonLittle SamsonLittle SamsonLittle SamsonLittle SamsonLittle SamsonLittle SamsonLittle Samson (NES, EU Version, 1992)Little Samson (NES, EU Version, 1992)Little Samson (NES, EU Version, 1992)Little Samson (NES, EU Version, 1992)Little Samson (NES, EU Version, 1992)Little Samson (NES, EU Version, 1992)

  Game video


  There is currently no video attached. If you have one, contact us and we'll add it!

  Download


  Buy this game from the Nintendo Game Store

  You need to login to display files for backup.

  Game compability


  No compability data found
  We have no data on how compatible this title is. Please refer to the list below for emulators on various platforms.

  Review


  I Little Samson har Ta-Keed, mørkets fyrste, klart å rømme fra sitt overnaturlige fengsel hvor han hadde sittet i flere århundrer. Der hadde han tid til å planlegge sin hevn i detalj, og alle forsøk på å stoppe ham hadde endt i tragedie. Det er her vår helt blir kalt inn, som bærer av en av fire magiske bjeller er du den eneste som kan redde riket. Med deg på din ferd får du også tilgang til de tre andre bjellebærerne, og det er her spillet skiller seg fra datidens eventyrspill. Du må aktivt benytte deg av de fire bjellebærerne, da de alle har forskjellige fordeler og ulemper.

  De fire første brettene lar deg få en liten introduksjon til de forskjellige karakterene, da du her skal sørge for at bjellebærerne kommer seg fra sin hjemby og til kongen for å bistå ham med å bekjempe Ta-Keed.

  De fire hovedpersonene i spillet består av Samson, Kikira, Gamm og K.O. Samson er det eneste mennesket i gjengen, og han kan bidra med å være relativt rask, veldig god på fjellklatring og å henge i taket. Han kan bekjempe fiender ved å skyte miniatyrbjeller i en rett linje.

  Kikira er lederen av Dragene, og hennes fordeler innebærer både muligheten til å ikke skli på is, samt å fly over kortere distanser. I tillegg kan hun spytte ild, og avhengig av hvor lenge man lader opp flammen vil også styrken på angrepet variere. I motsetning til Samson stiger flammene til Kikira mot slutten av skjermen.

  Gamm, en steinkjempe, er ufattelig sterk. Han er immun mot en rekke angrep, og i noen situasjoner er hans styrker uvurderlige. Hans svakheter er at han er ganske treg, og hoppeevnen hans er sterkt begrenset. Gamm har også et av de sterkeste angrepene, men siden han bruker neven til å slå med er også rekkeviden ganske begrenset.

  K.O. er en mus, og siden han er både mye mindre og mye raskere enn de andre medlemmene av laget, veier han litt opp for det faktum at han tåler særdeles lite. Han kan komme seg steder de andre medlemmene ikke kan, hvilket kan gi deg noen veldig nyttige bonuser. Han har de samme fjellklatringsegenskapene som Samson har, og til angrep bruker han tidsinnstilte bomber. Det kan være en utfordring å treffe fiendene med denne, men angrepet i seg selv er også et av de sterkeste.

  Når du har spilt deg gjennom de fire første brettene har du kommet deg til kongens slott. Her skal du hoppe inn i bjellen til Samson, hvilket også K.O. og Gamm gjør uten problemer. Kikira viser sterk motvilje, og først etter at Samson (du) har vist henne hvem som er sjefen blir hun med inn i bjellen. Det er her spillet starter og du skal gjennom en rekke brett før du har bekjempet Ta-Keed. I likhet med Mega Man står du fritt til å velge hvilket brett du vil, men for å komme deg gjennom alle brettene er du nødt til å benytte alle de fire karakterene du har til rådighet, og det kan derfor være lurt å bygge helse på alle sammen, ikke bare på favorittkarakteren din, for det er nemlig slik at alle karakterene deler samme liv, men ikke samme helse. Har du kommet lavt på helsefronten på en karakter kan du bare bytte til en annen karakter for å unngå å dø. Selvfølgelig blir det da mye vanskeligere, da brettene har egne seksjoner som er spesielt tilpasset de enkelte karakterene.

  Hva gjelder kvaliteten på spillet, så ble jeg positivt overrasket. Jeg hadde ikke hørt om det før, og valgte det egentlig mest ut på slump. Jeg er vanligvis litt skeptisk til eventyrspill, da jeg mener at det at det er lite som kan nå Super Mario World til knærne. Når det kommer til Little Samson ble jeg sittende å spille dette så spillet så lenge at jeg nesten glemte å skrive omtalen! Det er definitivt et av spillene jeg kommer til å ta med i emulatorpakken min til den årlige hytteturen i romjula, og jeg anbefaler absolutt at du gjør det samme!
  Score summary
  • icon Graphics : 5.5
  • icon Sound : 5.5
  • icon Gameplay : 5.5
  • icon Story : 5
  • icon Difficulty : 5
  • icon Learningcurve : 2

  Link this page:

  Comments