• (1)
 • (1)
 • (2)
 • (2)
Game cover

Master of Orion

Platform iconDOS 1993 Sci-fi Strategy (Turn based)

Take control over the solar system, one system at a time in this 4X (eXplore, eXpand, eXploit, and eXterminate) turn based strategy game.

Game published on 03.12.2006 by Coreus

Editor rating
4
User rating (23 votes)
5.6

Rate this game

Rap sheet

 • Screenshots (7)
 • Review (1)
 • Compability
 • Download
 • Comments
 • Screenshot(s) (7)


  Skjermbilde fra Master of OrionSkjermbilde fra Master of OrionSkjermbilde fra Master of OrionSkjermbilde fra Master of OrionSkjermbilde fra Master of OrionDen onde lyktestolpespionen!Erobringa av Orion gjev teknologien til det ultimate våpen.

  Game video


  There is currently no video attached. If you have one, contact us and we'll add it!

  Download


  Buy this game from Good Old Games (gog.com)

  You need to login to display files for backup.

  Game compability


  Review


  I løpet av tidlig 90-tall, var Microprose som en godterimaskin av solide titler. Et av dem er dagens omtale. Master of Orion er et interplanetarisk tur-basert strategispill som bærer store likhetstrekk til Civilization. Tatt i betraktning at firmaet bak også stod for Civilization og Pirates, er det kanskje ikke så rart. Strategi går aldri av moten, og ei heller verdensrommet. Her får du begge, i et stort univers å boltre deg på.

  Din hovedoppgave er å bygge et imperie gjennom hele galaksen, gjennom å utforske dine omgivelser. Ditt ultimate mål er å ta over hele galaksen inkludert den største planeten av dem alle, Orion, enten gjennom krig eller diplomati. Du kan velge å spille med opp mot 5 motstandere styrt av datamaskinen. Her kommer du garantert til å få utfordringer så det synger etter, med tanke på at du kan styre de fleste aspekter ved din galaktiske sivilisasjon, slik som vi kjenner fra blant annet Civilization.

  Dybden i spillet gjør for alvor sin fremtreden når du kan velge å lage egendefinerte skipsflåter, noe som du lett kan svi av timer på å leke med. Skip kan oppgraderes med bedre motorer, skjold, våpen med mere, og via forskning får du flere alternativer. Gjennom spillets gang er det også forskjellige tilfeldige hendelser som kan inntreffe, eksempelvis opprør, politiske kupp, kometer med mere. Selve koloni-, og ressursstyring gjøres ved noen få museklikk gjennom enkle grensesnitt, slik at du heller kan bekymre deg om det som virkelig betyr noe - erobringer.

  Totalt har du 13 raser å velge fra, hvor du da velger deg en av de. Ved høyere vanskelighetsgrader kan du velge å egendefinere din egen rase, og sette selv hvilke sterke-, og svake sider de skal ha. Etter at det er gjort starter du på din hjemplanet, og utforsker derfra. Når du møter nye raser, kan du velge å utveksler ressurser, inngå pakter eller spionere på dem for å nevne noen alternativer. Før eller senere vil du komme over planeten Orion, som voktes av en mystisk utenomjordisk rase og deres flaggskip "The Guardian". Erobring av denne planeten er essensiell for videre ekspansjon, og vil være til stor hjelp videre.

  Grafikksiden er slik vi kjenner fra typiske titler fra Microprose i denne tidsepoken; typisk 256-fargers pikselert grafikk hvor det er lagt sjel i å være så enkel og oversiktelig som mulig. Introduksjonanimasjonen bærer dog lignende kvaliteter med de vi finner i UFO: Enemy Unknown og X-com: Terror From The Deep. Det vil si svært bra for sin tid. Se skjermbildene for mer informasjon. Lydsiden er også god, men sparsom. Det meste av bakgrunnsmusikk du vil høre er under introduksjon og oppsett av et nytt spill. Under selve spillet er det kun lydeffekter når du velger skip, klikker på knapper og lignende som finnes. Dette er greit nok, men et "planetarisk tidløs" lydspor hadde ikke skadet.

  For strategielskere er dette en real klassiker på lik linje med Civilization, Railroad Tycoon med flere. Hvis du liker tanken av å designe dine egne skip for å så ta over verdensrommet, er dette en tittel du bør prøve. Husk forøvrig å passe på klokken, det kan hende den går ifra deg!
  Score summary
  • icon Graphics : 3
  • icon Sound : 3
  • icon Gameplay : 4
  • icon Story : 4
  • icon Difficulty : N/A
  • icon Learningcurve : N/A

  Link this page:

  Comments