• (3)
 • (4)
 • (7)
 • (3)
Game cover

Santa Claus in Trouble...again!

Platform iconDOS 2004 Action Platform

It's Christmas and that means that this guy once again is in trouble! Does he ever learn? Control Santa Claus in this third person platformer.

Game published on 24.12.2008 by Coreus

Editor rating
3
User rating (7 votes)
3.1

Rate this game

Rap sheet

 • Screenshots (6)
 • Review (1)
 • Compability
 • Download
 • Comments
 • Screenshot(s) (6)


  Skjermbilde fra Santa Claus in Trouble...again!Skjermbilde fra Santa Claus in Trouble...again!Skjermbilde fra Santa Claus in Trouble...again!Skjermbilde fra Santa Claus in Trouble...again!Skjermbilde fra Santa Claus in Trouble...again!Skjermbilde fra Santa Claus in Trouble...again!

  Game video


  There is currently no video attached. If you have one, contact us and we'll add it!

  Download


  Buy this game from Good Old Games (gog.com)

  You need to login to display files for backup.

  Game compability


  No compability data found
  We have no data on how compatible this title is. Please refer to the list below for emulators on various platforms.

  Review


  Vi er ikke helt ferdig med den tjukke gledessprederen som tydeligvis alltid får problemer rundt juletider. Selv hvor mye han planlegger, pisker alvene sine og spriter opp sleden, er det noe han har glemt. Som i forrige spill, «Santa Claus in Trouble», har han mistet oversikten over alle pakkene, og julen er på E6en til ræva om alle de små ikke har noe hardt under juletreet.

  Med den samme oppskriften som sist, må julenissen hoppe så tjukk han er over skorsteiner, irriterende gnomer, bjørner på sleder og flygende kråker for å nevne noe. Ikke noe spesielt nytt å finne her, men enkel og grei moro likevel. Denne gangen har dog utvikleren, CDV, lagt spandabelbuksene i vinduet og krever at du kjøper spillet for å få tilgang til alle nivåene. Det er litt rart med tanke på at forgjengeren var gratis. Og etter forgjengeren, trenger vi virkelig mer av det her?

  Svaret er kort og godt nei. Det er allerede nok av julestemning å hente fra forgjengeren, selv om denne utgaven har noen flere nivåer og en anelse mer varierte fiender er spillbarheten akkurat den samme. Nissen må fortsatt samle pakker, hoppe over stup og finne hemmelige eller vanskelig-å-komme-til bonuser. De sankes alle sammen til en poengsum man kan laste opp på nettet, men ærlig talt, hvem gjør det? Når det i tillegg krever at du har konto til et spill det ikke finnes noen informasjon om på utviklerens hjemmeside, blir det helt meningsløst.

  For ja, du hørte riktig; det finnes ikke et snøkorn av informasjon om «Santa Claus in Trouble...again!» på utviklerens hjemmeside, og nedlastingen er skjult til et alternativt domene. Den eneste måten å få tak i dette spillet er å la onkel google stå for jobben, og bruke tredjeparter som har tatt seg bryet med å speile filen. Og når vi først er inne på dårlig informasjon, hva er egentlig navnet på spillet? «Santa Claus in trouble 2...again»? «Santa Claus 2 in trouble...again?». Uh, jaha? Hvor ble det så av nummer 1? Hvorfor slenge på et unødvendig to-tall, når tittelen helt tydelig heter noe annet enn forgjengeren? Man, for en sur grøt.

  Er utvikleren så flau over denne nissefadesen at de rett og slett ikke gidder å legge opp informasjon om spillet? Hva gjør de som av en eller annen grunn har lyst å slanke lommeboka med å kjøpe spillet? Vel, her er det kun dårlige nyheter i gjerdet dessverre. Det er ikke mulig å kjøpe helversjonen, fordi nettstedet tilknyttet spillet, santaclaus2.de, er forlengst gått ut på dato og tatt over av cybersquatters. Alternativet blir ymse torrentsider. Et relativt nytt spill går altså i skrapkassen, og seiler avgårde til de evige abandonwaremarker. Det vitner om at suksessen med en hoppende julenisse var nok ikke så utrolig feit som CDV trodde...

  Demoversjonen gir spilleren kun to brett å herje på, noe som egentlig er nok for å de som kun trenger et kort julespill for å korte ned ventetiden før de skal pakke opp gavene på julaften. Julestemningen sitter nokså støpt, ettersom et par av låtene fra i forgjengeren er med her, et lydspor som forøvrig kun var preget av bare kjente julesanger, pluss en del generelle. Det audielle blir derfor noe mer anonymt denne gangen, men det er ingen tvil om at dette er lydmateriell som passer de to siste ukene i desember perfekt.

  Spillbarheten er det heller ingenting nytt med. Nissen har fortsatt muligheten til å dobbelhoppe, navigere i luften og gå i alle retninger fra den samme kameravinkelen som før. Det er en skuffelse at nissen på to år ikke har lært seg hvordan han skal ta ut fiender, selv om han alltid er farbror jovial. Men seriøst, når bjørner, pingviner og kråker sender han hodestups ute i intet, har du lov å ta igjen!

  Hoppingen er en god del av spillet, og det er lite nytt på tapeten her. Det er fortsatt vanskelig å helt påpeke hvor man kommer til å lande, fordi skyggen av nissen vises kun like før du treffer bakken. Ligger du dårlig an med et hopp, har du med andre ord veldig kort tid til å rette det opp igjen. Dobbelhoppingen hjelper, men er begge nissens sprett brukt opp, er det bare å vente på at nissen peiver med armene og tilhørende vræl og starte fra forrige sjekkpunkt.

  Smaken vi satt med etter det første spillet i serien var en blandet, men generelt positiv opplevelse. Den hadde riktignok endel merkelige farger i skjegget, men de ble unnskyldt i håpet om at neste utgave skulle bli bedre. Det falmet nokså kjapt. Her er beviset på en utvikler som istedenfor å forbedre spillet, kun legger til flere irriterende og vanskelige brett, litt ny julemusikk og pakker det inn som en demo det ikke er mulig å kjøpe som fullversjon. Denne julaften er det ikke bare mangel på pakker som får småunger til å grine, onkel jul er like gøy som en sur sokk.
  Score summary
  • icon Graphics : 5
  • icon Sound : 4
  • icon Gameplay : 3
  • icon Story : N/A
  • icon Difficulty : N/A
  • icon Learningcurve : N/A

  Link this page:

  Comments