• (0)
 • (2)
 • (0)
 • (2)
Game cover

Sensible Soccer: European Champions

Platform iconDOS 1993 Sports

Series: Sensible Sports

No game description available yet

Game published on 24.07.2007 by Coreus

Editor rating
3
User rating (9 votes)
5.2

Rate this game

Rap sheet

 • Screenshots (6)
 • Review (1)
 • Compability
 • Download
 • Comments
 • Screenshot(s) (6)


  Skjermbilde fra Sensible Soccer: European ChampionsSkjermbilde fra Sensible Soccer: European ChampionsSkjermbilde fra Sensible Soccer: European ChampionsSkjermbilde fra Sensible Soccer: European ChampionsSkjermbilde fra Sensible Soccer: European ChampionsSkjermbilde fra Sensible Soccer: European Champions

  Game video


  There is currently no video attached. If you have one, contact us and we'll add it!

  Download


  Game compability


  Review


  Fotball er som regel alltid galskap på et eller annet nivå. Men ting skulle bli en hel del mer sinnsykt etter at Sensible Software hadde fått sagt sitt om saken. Små menn iført trikoter i sine respektive nasjonalfarger, skulle bli delaktig i hva som ble en av de virkelig store arkade-fotballsimulatorene. Få på deg shortsen!

  Sensible Soccer ble først utgitt til Amiga, Atari og SNES, da under navnet "Sensible Soccer: European Champions". Etter den vannvittige suksessen det fikk, ble spillet oppdatert med spillernavn, lag, retting av en rekke feil (bugs) og flere funksjoner. Etterfølgeren som blant annet kom til DOS ble dette spillet. Kanskje en av det mer etterlengtede, var innføringen av gule og røde kort. Sidetaklinger som det suste av og generell mørbank, fikk nå konsekvenser i form av at spilleren måtte forlate banen. Dette var også noe av det mest morsomme, fordi at det var nesten ingen grense for hvor mange spillere du kunne få utvist! Vi husker det var stas å stå igjen med to forsvarsspillere og keeper mot et fullt 11-lag..

  Du starter med å velge hvilket type spill du ønsker. Her kan du velge blant vennskapskamper, cup, liga, mesterskap og selvkomponerte turneringer. Når du har funnet ønsket modi, står totalt 168 lag til din disposisjon. 40 av dem er Europeiske landslag, de 64 neste er toppklubbene, og til slutt finner vi 64 egendefinerte lag lagt til av utviklerne. Alle virkelige lag har ekte navn for spillere og sine respektive lag på denne tiden. På toppen av det hele kan du endre spillernavnene selv. Å sette ballen i nettet med storspilleren "Roar Brann" du selv har fikset litt på, skilter det nostalgi av. Klubb og landslag har hver tre stjernespillere, med bedre ferdigheter enn resten og er essensielle for lagets suksess.

  Noe av det du først legger merke til idêt du går på banen, er den ekstremt løse kontrollen spillerne har med ballen. Prøver du eksempelvis å snu deg raskt mens du springer fremover, mister du enkelt og greit kontrollen, og ballen triller videre i fartsretningen for andre å plukke opp. Dette krever lang tilvenning, fordi du må være forsiktig og presis i enhver bevegelse du gjør. Spillet går også rimelig kjapt, slik at det er enda verre å faktisk holde oversikten. Kampene minner mer om bordtennis enn fotball, og er ikke ment som noe realistisk gjenspeiling av hvordan det egentlig foregår. Alt foregår fra et ovenfra-og-ned-perspektiv, og i en såpass avstand at du nesten ser halvparten av banen av gangen. Spillerne illustrert som bittesmå, og understreker den lekne tonen Sensible Software har valgt som angrepsvinkel for sjangeren.

  Spillbarheten er rimelig lettfattelig og enkel, du styrer har kun piltastene og en knapp for å skyte med. Ved å trykke lett på skyteknappen legger du pasninger til spillere, og ved lenger nedtrykk skyter du. For å spille to samtidig, kreves minst en joystick. Spillet vektlegger ett-touch, noe du raskt finner ut. Ettersom de fleste situasjoner heller mer over på ren flaks og tilfeldighet, er det tviholde på skyteknappen den beste veien. Morsomt en liten stund før det blir frutrerende, fordi det er vanskelig å holde noen som helst form for taktikk under kampene.

  Grafisk utfolder spillet seg rimelig enkelt, her er det få og sterke farger som gjelder. Ikke spesielt imponerende, hvis vi sammenligner hva andre spill på denne tiden skiltet med (Monkey Island, Simon The Sorcerer blant andre), men fungerer til sitt formål likevel. På lydsiden finner kun et repetivit musikkassortement, og under kamper er det kun lydeffekter. Vanskelighetsgraden ligger på over middels, hovedsakelig pågrunn av den vanskelige ballkontrollen og alt det medfører seg.

  Sensible Soccer ble populært fordi det var kjapt, enkelt og svært arkade-inspirert fotballspill. Pluss i boken for å ha mulighet for 2-spiller, slik at du kan utfordre kjente og ukjente i et slag lokalliga eller VM-kvalifikasjon. Spillet tillater også kortere spilløkter, ved at du kan lagre etter hver kamp. Animasjonen er flytende og spillerne er greit nok animert for sitt formål. Skal du ha et uortodokst og lite tilgivende fotballspill denne sommeren med gode doser arkade og galskap, er Sensible Soccer en måte å vri hodet på.
  Score summary
  • icon Graphics : 3
  • icon Sound : 3
  • icon Gameplay : 5
  • icon Story : 1
  • icon Difficulty : N/A
  • icon Learningcurve : N/A

  Game permalink:

  Comments