Game cover for Silverball
Developer(s)
Publisher(s)
Release year
1993
Releases
N/A
Age rating
Everyone
Game mode(s)
No modes defined
License
Abandonware

A commercially published version of Epic Pinball that uses the same engine. Silverball included four tables to choose from.

Published: 16.12 2013 by retrospirit-bot

Screenshots
Game screenshot of Silverball
Silverball (DOS)
Game screenshot of Silverball
Silverball (DOS)
Game screenshot of Silverball
Silverball (DOS)
Game screenshot of Silverball
Silverball (DOS)
Game screenshot of Silverball
Silverball (DOS)
Game screenshot of Silverball
Silverball (DOS)
Game screenshot of Silverball
Silverball (DOS)
Game screenshot of Silverball
Silverball (DOS)
Game screenshot of Silverball
Silverball (DOS)
Game screenshot of Silverball
Silverball (DOS)

Legenden om en sølvkulen som triller raskere enn både gull og bronse tilsammen er en fortelling om highscores, eventyr, tidsreiser og roboter. Men pass på, den går ikke nødvendigvis alltid dit du vil. Mange vil kanskje si den har egen intelligens...

På forsiden av coveret kaller de det fremtiden for flipperspill, et utsagn det skal være lett å sjekke holder vann når vi skal se nærmere på «Silverball». Opprinnelig omtalt som en kommersiell satsing av spill «Epic Pinball», skilter begge med så godt som identisk spillmotor hvor forskjellen ligger i brettene. Her fikk man fire av dem, men enkelte utgivelser hadde også to ekstra noe gir totalt seks forskjellige poengåkre å høste i. Vi skal likevel se at her er det mye som ligner på tidligere bragder.

Først ut er brettet «Fantasy» hvor det handler om drager, gull og den historien der. Det har lett spillets beste lydspor – en seiersgang i «middelaldersk fantasy» som minner oss om Camelot, slott og alt det som var digg i skikkelig gamle dager. Det har også flotte lyn-effekter når sprettpadene treffes, det eneste brettet som har en slik påkostning. For det trente øye har de også brukt bilder av hovedpersonen fra spillet «Solar Winds», en tidligere tittel fra de samme folkene.

«Blood» er definitivt inspirert av demoner med hoggtenner, djevler og hodeskaller. Brettet er dog platt og kjedelig uten noen spesielt interessante bonuser eller ting du har lyst å treffe. Musikken minner mest om en gjeng med dverger som slår på kirkeklokker og denger hodet på bare de aller mørkeste tonene på pianoet.

«Snooker Champ» er biljardalibiet til Silverball og er et av de brettene med flest bonuser på treffe. Av den grunn er det veldig «travelt», dvs. Populert, her og litt vanskelig å få med seg hva du skal treffe når. På toppen av det hele har de klistret på en bakgrunnsmusikk passer best til en eller annen tøysete stumfilm fra 30-tallet.

Neste på listen er «Odyssey» hvor du må hjelpe gudene i å sanke mest mulig poeng. Det har en fin variasjon av fargebruk og detaljer og er et av spillets mest behagelige å se på. Uheldigvis har flere åpninger i bunn slik at kulen faller enklere utenfor din rekkevidde. Det er også det eneste, hvis vi ekskluderer «Nova» som egentlig ikke er et brett du vanligvis kan velge, som har en ekstra flipper lenger opp på brettet – bra. Lydbildet minner litt om en blanding «Altered Beast» og heftig fløytebruk. Resultatet er greit nok, det er iallefall veldig «Epic MegaGames» for de som tar den referansen.

Okey, to brett igjen. Nest siste er «Warbot» en robotinspirert sak som minner veldig om nivået Excalibur fra «Epic Pinball». Faktisk så er det akkurat det, så godt som blåkopi hvor de kun har byttet ut teksturene. Musikken her er verken inspirerende eller fremtredene og går lett i drømmeboka. Siste er «Duel» som handler om sverd og knivkamp og er faktisk også en blåkopi fra noe vi finner i «Epic Pinball», nemlig «Magic». Plassering av bonuser og bumpere avslører det lang vei. Totalt uinspirert og vanskelig å få høy score på. Hopp over denne.

Av de totalt seks brettene som kommer med den fullstendige pakken er det kun et par som er verdt bryet. Ingen av dem kommer i nærheten av sjefen over alle pinball-sjefer i DOS, nemlig «Epic Pinball», selv når enkelte mer eller mindre er kopiert rett over! Man kan saktens spørre seg hva de tenkte når dette var resultatet. Ballen har også en lei tendens til å gå dit du ikke når den, ofte rett ut av brettet uten å samle et eneste poeng - en historie vi allerede er godt verset i fra vår omtale av «Pinball Dreams II». Antall liv kan skrus opp til fem hvis du ønsker det, men vil du egentlig det?

Ironisk nok er et av de aller beste brettene ikke alment tilgjengelig i spillet, nemlig brettet «Nova». Hvis du fikser litt på filene i spillet lar det seg faktisk gjøre å spille det (du kan spille det ved å velge den andre oppføringen av «Fantasy» i hovedmenyen). Basert på «Solar Winds» handler alt her om det endeløse verdensrommet. Det har fantastisk synth-musikk med episke drag og solopartier du faktisk husker i ettertid.

At dette også er et av de brettene hvor det går an å score høyest på understreker inkompetansen utviklerne har gjort i nivåvalget fra hovedmenyen. Det beste spillet har å tilby er altså gjemt vekk for de fleste. Vi hadde glatt ønsket at noen av de ideløse og kjedelige flipperbrettene hadde vært byttet ut til fordel for denne! Alternativt inkludert i «Epic Pinball» slik at vi kan slette «Silverball» fra harddisken først som sist.

retrospirit-bot's avatar
By Retrospirit-bot - 16.12.2013

Score summary
Graphics
5
Very good
Sound
2
Very basic
Gameplay
3
Mediocre
Story
0
N/A (Not rated)
Difficulty
5
Very hard
Learning curve
2
Pretty easy

Overall: 2.5

There is currently no gameplay video for this game. But, you can help add one! Login to get started.

Contribute to Silverball

Help build the ultimate source for old games by adding new content for this game page.

Login to contribute. No account? Create one today!

Contributors gain additional site functionalities like access to extra content and much more!

Files
Please login to contribute and access extra content. No account? Create one today!