• (0)
 • (2)
 • (1)
 • (1)
Game cover

Strange Adventures in Infinite Space

Platform iconWindows 2001 Adventure Sci-fi Strategy (real time) Strategy (Turn based)

No game description available yet

Game published on 20.12.2009 by Coreus

Editor rating
4.5
User rating (1 votes)
5

Rate this game

Rap sheet

 • Screenshots (17)
 • Review (1)
 • Compability
 • Download
 • Comments
 • Screenshot(s) (17)


  Skjermskudd fra Strange Adventures in Infinite SpaceSkjermskudd fra Strange Adventures in Infinite SpaceSkjermskudd fra Strange Adventures in Infinite SpaceSkjermskudd fra Strange Adventures in Infinite SpaceSkjermskudd fra Strange Adventures in Infinite SpaceSkjermskudd fra Strange Adventures in Infinite SpaceSkjermskudd fra Strange Adventures in Infinite SpaceSkjermskudd fra Strange Adventures in Infinite SpaceSkjermskudd fra Strange Adventures in Infinite SpaceSkjermskudd fra Strange Adventures in Infinite SpaceSkjermskudd fra Strange Adventures in Infinite SpaceSkjermskudd fra Strange Adventures in Infinite SpaceSkjermskudd fra Strange Adventures in Infinite SpaceYmse promo-skjermbilder fra og for spillet.Ymse promo-skjermbilder fra og for spillet.Ymse promo-skjermbilder fra og for spillet.Ymse promo-skjermbilder fra og for spillet.

  Game video


  There is currently no video attached. If you have one, contact us and we'll add it!

  Download


  You need to login to display files for backup.

  Game compability


  No compability data found
  We have no data on how compatible this title is. Please refer to the list below for emulators on various platforms.

  Review


  Hvis du er lei av at et spill i Master of Orion tar timesvis, eller at Elite rett og slett er for stort, er redningen nær. Dette er fastfood for alle fans av det ytre rom, for her går det fresende fort unna. Her rekker du å skaffe deg venner og forhatte fiender, tjent penger, oppdage fremmede planeter og benytte ny teknologi – på under 10 minutter!

  Opprinnelig en idé til et pompøst intergalaktisk strategispill fra Rich Carlson og finnen Iikka Keränen, to store beundrere av Star Trek-serien og blant annet spillet Star Control 2 (som vi forøvrig har omtalt her: Link »), gav noen år senere resultat i Strange Adventures in Infinite Space dagens lys i 2001. I mellomtiden utviklingen vekk fra den tunge strategiske vinklingen, hovedsakelig på grunn av størrelsen, til et lettbeint «rett-til-poenget» utforskningsspill i det ytre rom. Resultatet traff de blink på, dette er som skapt for de utålmodige.

  Strange Adventures in Infinite Space er en rom-opera uten like, og er forskjellig for hver eneste gang man spiller. Planeter, tilfeldige hendelser, objekter og mere til er alt tilfeldig generert. Det er mulig å oppgradere skipet sitt til over 20 forskjellige typer, med nesten 70 forskjellige våpen, motorer, skjoldtyper og så videre. Planeter kommer i over 15 varianter, og det er 7 unike utenomjordiske raser. Det skal ikke mye til for å skjønne at grunnlaget for unike opplevelser, uavhengig av hvor mye du spiller, er garantert.

  På ferden gjennom det uendelige vakum kan du også møte på skattejegere som deler ditt syn på eventyr og spenning. Litt avhengig av hvem det er, vil noen kreve teknologi i bytte for å komme med deg, mens andre kommer uten å koste en krone. Spillet skiller mellom to forskjellige perspektiv; et oversiktelig kart hvor du bestemmer hvor ferden skal gå, og en kampsimulator. Hvis du er uheldig og møter på lite vennlige livsformer, lyser radaren opp med antall fiender og et valg om å jakte dem ned eller å stikke av. Sier du ikke nei til kamp, byttes vinklingen til en simulator hvor du styrer skipet ditt og eventuelle partnere mot et sett fiender. Denne modien kan pauses når som helst, eller fremskynde farten hvis ting går for tregt. Det er ingen måte å springe vekk etter at kampen har startet, så du bør være godt forberedt!

  Det er flust av forretningsmuligheter hvis man både er heldig og har teften i rett kurs. Mye av suksessen din i spillet er basert på at du klarer å gjøre gode deals og utnytte de ressursene som dukker opp underveis. Hele galaksen ligger klar til å utforskes, så hvorfor ikke tjene noen interplanetariske riksdaler mens vi er igang?

  Kun 10 år har du på deg til å tjene mest mulig og vende hjem. Reisen starter i solsystemet «Glory» på planeten «Hope», og når tiden er brukt opp må du tilbake hit. Oppdragsgiver og rebell, «Lextor Mucron», har gitt deg oppgaven med å utforske sektoren «Prime» etter verdifull teknologi og artefakter ettersom det er ulovlig å uforske på egen hånd uten statlig støtte, noe som effektivt isolerer alle solsystemene i regionen. «Mucrons» oppdrag er både farlig og ulovlig, men tanken om store rikdommer er for vanskelig å motstå.

  Målet er å være likvid etter at utgifter og fortjenester er talt opp etter at du har kommet tilbake. Underveis dukker beskjeder opp om hvor lenge det er igjen før du må forte deg hjem, og jo lenger du venter over tiden, jo dyrere blir regningen. Resultatet blir poengsummen din, og eventyret er over – før et nytt kan begynne igjen. Raskt og enkelt, ikke sant?

  Både visuelt og audielt er dette et bukk og nei mot alt sci-fi vi senere måtte anse som «kult-klassikere». Musikken og effekter er akkurat så «rom-inspirert» som fremtidsfilmene på 60-tallet, og introduksjonsskjermen skriker «The Twilight Zone». «Mystery Science Theatre 3000» ville vært stolt. Bakgrunnslyder under godt beskrevet under oppdagelser, og effektene gode nok.

  For alle de som er vant med tung verdensromstrategi vil nok rynke på nesen over at dette er for enkelt, mens nybegynnere vil nok peke på at det er for mye informasjon å sette seg inn i. Selv om det er sant, er kun et par spill det som skal til før ting sitter som støpt, og veldrevne såvel som unge galakserumper kan nyte et romeventyr på speed.

  «Utforsk galaksen...på 20 minutter eller mindre!» er virkelig sant i dette tilfellet, og vil passe alle som liker strategi i det endeløse vakum. Vi føler dette fortjener vår «Golden DOS Spirit»-utmerkelse, selv om spillet er for Windows. I tillegg er det freeware, så her er det bare å laste ned.
  Score summary
  • icon Graphics : 4
  • icon Sound : 4.5
  • icon Gameplay : 5
  • icon Story : 3.5
  • icon Difficulty : 2
  • icon Learningcurve : 3

  Link this page:

  Comments