• (0)
 • (0)
 • (1)
 • (0)
Game cover

Xmas Lemmings 1992

Platform iconDOS 1992 Humor Strategy (real time) Season based

Series: Holiday Lemmings

Nytt år, nye Lemmings som trenger din hjelp. Denne gangen er det fire nivåer inkludert og varierer mye mer i vanskelighetsgrad enn året før. Lemmingsene er dog like hjelpeløse som alltid.

Game published on 19.12.2015 by Coreus

Editor rating
3.5
User rating (0 votes)
0

Rate this game

Rap sheet

 • Screenshots (10)
 • Review (1)
 • Compability
 • Download
 • Comments
 • Screenshot(s) (10)


  Xmas Lemmings 1992 (DOS, 1992)Xmas Lemmings 1992 (DOS, 1992)Xmas Lemmings 1992 (DOS, 1992)Xmas Lemmings 1992 (DOS, 1992)Xmas Lemmings 1992 (DOS, 1992)Xmas Lemmings 1992 (DOS, 1992)Xmas Lemmings 1992 (DOS, 1992)Xmas Lemmings 1992 (DOS, 1992)Xmas Lemmings 1992 (DOS, 1992)Xmas Lemmings 1992 (DOS, 1992)

  Game video


  There is currently no video attached. If you have one, contact us and we'll add it!

  Download


  Buy this game from Good Old Games (gog.com)

  You need to login to display files for backup.

  Game compability


  Review


  Vi er tilbake ett år etter Xmas Lemmings 1991 for å redde flere Lemmings-nisser som har satt seg fast på en eller annen grusom måte. Her er det kun spader, eksplosiver og paraplyer som hjelper!

  Det er bare å finne frem fallskjermen, spaden, paraplyen, eksplosivene og stopphanskene. Vi skal nemlig nok en gang bistå hjelpesløse lemmings i å komme seg hjem. Vi har ikke all verdens med tid heller, så la oss begynne!

  Lemmings behøver ingen introdusjon. DMA Design, som senere skulle bli kjent for en internasjonal suksesshistorie med serien GTA, startet i det små – bokstavelig talt. Uskyldig moro hvor det handler om å tenke og handle raskt var en kort, men solid oppskrift på en spillopplevelse alle kunne trives med. Det var perfekt å ta i små sesjoner, eller hvis du bare trengte en påminnelse på hvordan arkeologi alá små grønne Lemmings er.

  Xmas Lemmings, som senere ble hetende Holiday Lemmings, eksisterte i to år før det skiftet navn. Det kom først ut i 1991 som en demo og var egentlig en promo for "Oh No! More Lemmings". Det hadde kun totalt fire nivåer: to for promoen og to med juletema. Vanskelighetsgraden var jevnt over ganske høy for alle nivåene.

  Serien fortsatte året etter, i 1992, med denne titten. På samme måte som i 1991 hadde denne også kun totalt fire nivåer; fortsatt kun utgitt som demo. Alle brett var denne gangen juleinspirerte og vanskelighetsgraden varierte mye mer – fra det latterlig enkelt til latterlig vanskelig. Xmas Lemmings 1992 hadde også en ekstra julelåt som bonus forbi førstebrettet.

  I 1993 skiftet Psygnosis navnet til Holiday Lemmings 1993, men denne gangnen utgitt som både en demo med tre nivåer og en helversjon med 16. Det samme skjedde i seriens siste år, 1994, då med fire nivåer i demoversjonen og 16 i helversjonen.

  For innhold å være er både 1991-, og 1992-versjonene veldig spake. Med kun fire brett i hver varer de ikke spesielt lenge. Selv om dette er særdeles kortvarig moro, har DMA Designs likevel påkostet kjente og kjære julelåter i midi-format som akkompanement. Det er alltid et trivelig gjenhør med disse klassiske sangene i ett skikkelig retroformat. Vi kan dog ikke si det samme om lydeffektene som er banalt enkle og monotone. Lyden av Lemmings som hopper gjennom exit-skiltet er forskrekkende grusom når det er hundrevis av dem samtidig. Du er herved advart.

  EGA-paletten gjør kanskje ikke så veldig mye utav opplevelsen, men får jobben gjort. Det er dog imponerende hvor myke animasjonene er, noe egentlig alle Lemmings-spillene er kjent for. Små detaljer spredt rundt på brettene som hoppende snømenn eller julelys som glitrer er med på å sette julestemningen på en beinhard retro måte – og man vil kanskje ikke ha det noe annerledes heller.

  Hvis hundrevis av tidligere Lemmings-brett du sannsynligvis allerede har spilt ikke er nok, får du litt mer her. Dessverre tilbys ikke noe nytt, dette er tidligere brett re-hashet med juletema mest for årstidens skyld. Vanskelighetsgraden er også kunstig høy for kun fire brett. Men, hey, vi skal ikke syte for mye over noe som ble utgitt helt gratis.
  Score summary
  • icon Graphics : 3
  • icon Sound : 5
  • icon Gameplay : 5
  • icon Story : N/A
  • icon Difficulty : 3.5
  • icon Learningcurve : 2.5

  Link this page:

  Comments