Browse previous years

12 Days of Christmas
Day 12
image

Valkyrie Profile (1999)

Developer: tri-Ace Inc. - Publisher: Enix Corporation - Year: 1999
23.Dec 2016: Det brygger opp til krig i Midgard og Odin sender Valkyrien Lenneth for å finne krigere, såkalte Einherjere. Dette er mennesker som har dødd på en eller annen ekstraordinær måte. Spillet kombinerer plattform-, og turbasert kampstrategi - unikt for når det kom ut i 1999. Kjent for å ha særdeles høy produksjon, superbe animasjoner og svært underholdende gameplay. Spillet ble aldri en stor hit utenfor Japan, og få kopier har blitt produsert.
Day 11
image

Breath of Fire (1993)

Developer: Capcom Co., Ltd. - Publisher: Capcom Co., Ltd. - Year: 1993
22.Dec 2016: I et land langt, langt borte, har freden regjert i tusenvis av år under den fryktfulle drageklanen. Klanen, som består av "Light Dragons" og "Dark Dragons", oppdager en dag en gudinne som kan oppfylle de ønskene man kan tenke seg. Med alle de maktsyke på kanten til krig, låste en av medlemmene i "Light Dragons" gudinnen vekk i en annen dimensjon med seks magiske nøkler. Århundrer etter er "The Dark Dragons" på krigstokt og bryr seg lite om hva de ødelegger i jakten på nøklene. Det er på tide for nok en "Light Dragon" å ta opp sverdet sitt i kampen om å sikre fremtiden og freden, nok en gang - og her kommer vår helt Ryu inn.
21.Dec 2016: En av de mest blodige og grafiske FPS-ene fra 90-tallet er Monoliths Blood. Du er Caleb, en fryktet pistolmann som blir involvert i en mystisk kult ved navn "The Cabal". Ting går ikke helt veien når guden Tchernobog dreper alle de utvalgte i kulten. Du derimot, våkner til live flere år etter og er bare ute etter en ting - hevn.
20.Dec 2016: I dette lærespillet tar du rollen som enten Rødhette eller Ulven i en interaktiv fortelling om det klassiske eventyret. Som Rødhette må du samle mat på veien og slå ut ulven og som Ulven må du fange mat på veien til bestemors hus og spise Rødhette når hun kommer på besøk.
19.Dec 2016: For å imponere Sunny Funny må PaRappa lære seg å rappe i dette rytmespillet til Playstation 1.
Day 7
image

Sparkster (1994)

Developer: Konami Industry Co. Ltd. - Publisher: Konami Inc - Year: 1994
18.Dec 2016: I oppfølgeren til Rocket Knight Adventures møter vi nok en gang rakettknekten og Axel Gear som har blitt ond. Etter en gigantisk robotkamp og Prinsessen er reddet, dukker Axel opp igjen og kidnapper henne. Sparkster må ut i et ny redningsoperasjon for å sikre fred i kongeriket Zebulos og nedkjempe ondskapen en gang for alle. På med rakettene! Denne versjonen er forøvrig helt forskjellig fra SNES-versjonen som også kom ut samme år.
Day 6
image

Leander (1991)

Developer: Travellers Tales Ltd. - Publisher: Psygnosis Limited - Year: 1991
17.Dec 2016: En ond trollmann ved navn Thanathos har tatt prinsessen Lucanna. Thanathos har selvfølgelig også onde planer, som for eksempel å utslette hele kongeriket! Det er opp til en enslig kriger med sverd å redde prinsessen og kongeriket i samme slengen i denne plattformeren for Amiga. Spillet ble for øvrig utgitt som Legend of Galahad på Sega Genesis / Mega Drive året etter, i 1992.
16.Dec 2016: Etter at Zelda har blitt forvandlet til stein av Vaati må Link skaffe hjelp fra Minish-folket for å gjenskape det legendariske Picori-sverdet. På reisen møter han Ezlo, en fuglelignende sak som finner ut at han kan sitte på hodet til Link og gi han muligheten til å bli kjempeliten. Sammen drar de ut for å redde Zelda og Hyrule.
Day 4
image

Chakan (1992)

Developer: SEGA of America, Inc. - Publisher: SEGA of America, Inc. - Year: 1992
15.Dec 2016: Chakan har blitt dømt til å vandre i evigheter uten muligheten til å dø. Det er han ikke helt enig i, og tar kampen opp mot onde demoner i de fire elementærdimensjonene ild, jord, vann og luft. Dette er en høyst uortodoks plattformer kjent for sine høye vanskelighetsgrad og mørke historie.
Day 3
image

Dark Wolf (1994)

Developer: D'India Software - Publisher: D'India Software - Year: 1994
14.Dec 2016: Du er en trollmann som har blitt innkalt for å være kongens diplomat for kongeriket White Fire i Terinar. Landet er nemlig på kanten til krig mellom de to faksjonene the Silver Moon og White Fire. Dermed bærer det ut til Rysinda for å møte lederen og håpe på en fredfull løsning. På veien dog, lurer det mange farer. Heldigvis har du forskjellige magier for å hjelpe deg.
Day 2
image

Dawn Patrol (1994)

Developer: Empire Interactive - Publisher: Empire Interactive - Year: 1994
13.Dec 2016: Fly gjennom historiske kamper fra Første Verdenskrig i denne simulatoren. Spillet er strukturert som en historiebok hvor du kan endre hvordan historien utfolder seg slik som antall motspillere eller hva oppdraget skal være. Med over 100 forskjellige oppdrag er det mye å velge fra sammen med historiske piloter og fly.
Day 1
image

Streets of Rage 2 (1993)

Developer: Ancient Co. Ltd. - Publisher: Sega Corporation - Year: 1993
12.Dec 2016: En beat'em up med forbedret grafikk og flere animasjonsdetaljer enn forgjengeren. Etter at gjengen tok ned syndikatet og Mr. X i Streets of Rage ble byen et rolig sted å leve. Gleden er kortvarig når leiligheten til en av hovedpersonene er rasert og på veggen henger det et bilde av Adam og Mr. X. Det er opp til Axel, Sammy, Blaze og broren til Adam, Sammy, og sette trynet til Mr. X på plass - en gang for alle.