Browse previous years

12 Days of Christmas
23.Dec 2017: Link første eventyr i 3D blander action og gåteløsning som serien er kjent for. Nok en gang er Ganondorf på jakt etter Hyrules hellige artifakt, nemlig Triforcen. Du sendes ut i verden for å finne og sikre objektet før erkeskurken gjør det, en opplevelse som sender deg gjennom tid og rom. Fløyten Ocarina er en sentral gjenstand gjennom hele spillet og lar Link låse opp områder, reise i tid og løse sideoppdrag. Senere gis det muligheten til å spille som en voksen versjon av Link og tillater bruk av en del våpen du ikke kan som liten. Det er også første gang vi møter Epona, en hest som gjør det enklere å reise mellom destinasjoner.
22.Dec 2017: Oppfølgeren til 1994s utvilsomt største spill, The Elder Scrolls: Arena, sender deg ut på et nytt eventyr i Tamriel. På henvendelse fra keiser Uriel Septim har du fått to oppgaver, nemlig å finne ut hvorfor King Lysandus døde og nå hjemsøker sitt tidligere rike samt å finne og ødelegge et brev som aldri nådde mottageren sin. Daggerfall er en enorm oppnåelse for tiden det kom ut og slo alle rekorder i hva verdenstørrelse angikk. Hundretusenvis av NPC-er og minst like mange objekter kan interakteres med. I tro Bethesda-stil, står spilleren fritt til å ta sine egne valg og ikke følge hovedhistorien i det hele tatt. Utgitt som freeware i 2009 i forbindelse med spillets 15 års-jubileum.
21.Dec 2017: Et eventyrspill med actionsekvenser basert på tegneserien ved samme navn. Du spiller dyreetterforskeren Ace Ventura som reiser verden rundt for å hjelpe dyr i nød. Dette sender deg jorden rundt fra sagnomsuste Volcania, til Alaska og Bavaria. All animasjon er håndtegnet og er svært velgjort. Spillet har også snakking i alle dialoger.
20.Dec 2017: Strategi i fantasiland slik SSI og Silicon Knights ser for seg det. Velg blant 16 forskjellige karakterer og sett sammen din helt egen hær på opp til 50 enheter og knus motstanderen i en miks av strategi og sanntidskamper. Dark Legions har ingen kampanje, og fokuserer således bare på skirmishes. Totalt er det 20 forskjellige brett å velge blant hvor målet er å finne og drepe den enheten som holder en magisk kule.
19.Dec 2017: Året er 2027 og oppdagelsen av det ultimate ødeleggelsesvåpenet, "Cyberia", i nord-Russland truer menneskehetens eksistens hvis det havner i feile hender. Lederen av Free World Alliance frigjør cyberhackeren Zak fra fengsel for å infiltrere installasjonen hvor våpenet befinner seg. Dette går selvfølgelig ikke upåaktet hen, når det onde "Cartel" også melder sin interesse. Dette blir en kamp om liv, død og cutscenes. Cyberia er en miks mellom gåtesekvenser, FMV og flyving "på skinner". Spillet har tre forskjellige vanskelighetsgrader for gåtene og tre for actionsekvensene og benytter seg av digitaliserte 3D-aktører i en pseudo tredimensjonal verden. Mye handler om å enten gå den riktige veien eller reagere til riktig tid for å unngå å dø - gjerne på en eller annen urettferdig måte.
Day 7
image

Liero (1998)

Developer: Metsän Eläimet - Publisher: Metsän Eläimet - Year: 1998
18.Dec 2017: Idéen om å skyte seg til topps, mann mot mann og orm mot orm, er like gammel som hest og kjerre. Liero var en LAN-favoritt på 90-tallet og ikke uten grunn - med 40 forskjellige våpen er det nok å drepe hverandre med her. Liero har støtte for kun to spillere og én type bakgrunn for kartene. Spillet ble forlatt av den opprinnelige utvikleren i starten av 2000, og har siden den gang kun overlevd på nåden til fans og fansites som har tilført nytt innhold til originalen. I dag finnes det flere forskjellige kloner som støtter mange flere spillere, har bedre kartvariasjon og muligheten til å spille over nett.
Day 6
image

Sonic & Knuckles (1994)

Developer: Sonic Team - Publisher: SEGA of America, Inc. - Year: 1994
17.Dec 2017: I det siste spillet i den opprinnelige Sonic-historien, fortsetter vi hvor Sonic the Hedgehog 3 slapp. Eksplosjonen fra the Death Egg sender han flaksende til Mushroom Hills hvor han må stoppe Dr. Robotnik fra å få tak i Master Emeralden som befinner seg et eller annet sted på øya. Denne gangen får vi spille Knuckles for første gang, en rival fra det forrige spillet som nå har sin egen agenda for hevn. De to må kjempe sammen for å ta ned Dr. Robotnik en gang for alle i hva som anses av mange som seriens høydepunkt. Sonic & Knuckles var det første spillet som hadde såkalt "Lock On"-mulighet - altså å koble sammen andre Sonic-spill for å utvide dem. Kobler man f.eks sammen Sonic the Hedgehog 2 får du spille Knuckles der, og med Sonic the Hedgehog 3 får du blant annet muligheten å spille som Tails og nyte Sonic the Hedgehog 3 og Sonic & Knuckles sammen som ett langt spill.
16.Dec 2017: Leire flyr bokstavelig talt veggimellom i dette slåssespillet hvor alle karakter er rendret med ekte leire som deretter er digitalisert. Etter at en komet treffer et sirkus og omdanner alle inni til overbolete slåsskjemper laget av leire, er det opp til spilleren å beseire N.Boss og krone seg den ultimate Clay Fighteren. Spillet har både en kampanje for enkeltspillere og typiske modier som 1 vs 1. Utfordre venner og bekjente til litt uhøytidelig nevekamp hvor det er plastelinaen som står i høysetet!
15.Dec 2017: Tre år etter Pokémon Red, Blue og Yellow er det klart for et nytt eventyr i en helt ny verden - Johto. Målet er det samme som før, hvor det gjelder å bli den beste Pokémon-treneren. For å klare det trengs det timesvis med vading gjennom gress, trening på gymmen og utfordre andre trenere for å skaffe seg et bredt sortiment av Pokémons. Totalt er det 200 av dem, men selvfølgelig, som alle ganger før, må du ha Pokémon Gold for å fullføre samlingen.
Day 3
image

The Games: Winter Challenge (1991)

Developer: Accolade - Publisher: Accolade - Year: 1991
14.Dec 2017: I et av de aller beste vintersport-spillene for DOS kan du meske deg i hele åtte forskjellige øvelser. Fra blant annet bob og slalåm til skiskyting og skøyter er det nok her for enhver til å finne sin favorittgren. Spillet hadde overraskende bra spillbarhet forent med en pseudo 3D-motor som gjorde øvelsene interessante og morsomme å spille.
Day 2
image

Gargoyle's Quest (1990)

Developer: Capcom Co., Ltd. - Publisher: Capcom Co., Ltd. - Year: 1990
13.Dec 2017: Du er Firebrand, den røde øglen kjent for å plage spillere i Ghost 'n Goblins for alt det er verdt. I dette spillet dog, må du redde riket som har blitt invadert av såkalte Destroyers. Spillet er en blanding av plattformer og rollespill, hvor du forflytter deg mellom hvert brett på et kart sett ovenfra. Spillet er hyllet for å blande sjangre med stor suksess.
12.Dec 2017: Fire år etter Arthur reddet prinsessen fra den onde demonen Loki, planlegger de bryllupet sitt. Hele kongeriket er samlet for begivenheten. Det går selvfølgelig ikke etter planen når en ond demon kidnapper prinsessen - igjen! Vår helt i rustning (eller underbukse) må nok en gang ta kampen til slottet hvor hun er kidnappet i denne mye forbedrede plattformeren fra 1991 - men det er fortsatt minst like vanskelig som før...