Browse previous years

12 Days of Christmas
Day 12
image

Final Fantasy VI (1994)

Developer: Square Co., Ltd. - Publisher: Square Co., Ltd. - Year: 1994
23.Dec 2018: Siden krigen om magi for tusenvis av år siden er det et bortglemt kapittel for menneskene på denne planeten. I steden for har teknologi tatt over, og med det også fred. Det eneste som man frykter er at Emperiet, skal bringe magi tilbake til verden. Den realiteten får rakettfart når de hører rykter om en mystisk skapning, "Esper", befinner seg i gruvene i Nashe. De sender tre soldater for å hente vesenet, men en av dem, en ung jente, setter i gang hendelser som er større en noen kunne tenke seg. Det viser seg at hun har vært hjernevasket av Kafka og husker ingenting av hva hun har gjort. Heldigvis finner hun hjelp blant en bande opprørere kjent som "The Returnerns" og sammen slår de tilbake til Emperiet og redde verden i samme slengen. Final Fantasy VI er det første i serien sålangt som ikke har en hovedperson. I steden for tar man roller som en hel rekke forskjellige personer og grupper gjennom spillet, alle med forskjellige styrker og svakheter. Final Fantasy ble utgitt som Final Fantasy III i USA.
Day 11
image

Alien Soldier (1995)

Developer: Treasure Co., Ltd. - Publisher: Sega Corporation - Year: 1995
22.Dec 2018: Året er 2015 og planeten Sierra er under terroristene Xi-Tigers kontroll. Epsilon-Eagle, en fryktinngyvende kriger med en seriøst arsenal sendes for å håndtere situasjonen. Skyt alt som rører seg over 25 veldig korte brett med unike bosser. Spillet lar deg velge tre forskjellige våpen som du tar med deg gjennom hele spillet, og i sann Megaman-ånd er noen av dem sterkere mot enkelte fiender enn andre. Nivåene har også tidsbegrensning.
Day 10
image

Rainbow Islands (1990)

Developer: Taito Corporation - Publisher: Ocean Software, Inc. - Year: 1990
21.Dec 2018: Oppfølgeren til Bubble Bobble lar deg kontrollere de små kidsa Bub og Bob som viste seg å ikke være dinosaurer likevel. Denne gangen må de utrydde ondskap på regnbueøyene ved hjelp av, du gjettet det, regnbuer! Fang fiender under dem og hopp på regnbuene for å sanke alt fra frukt og bær til smykker og edelstein. Totalt sju verdener, hver med fire til fem brett som må forsees. Det foregår kun vertikalt, og i tro Bubble Bobble-stil, har du tid på deg. Her kommer heldigvis ikke et spøkelse etter deg, men et helt hav...
20.Dec 2018: Living Ball, eller The Ultimate Pinball Quest som det het på Amiga, er definitivt det største pinball-spillet noensinne. Det er iallefall det de hevder på baksiden av coveret. Hele 99 brett, eller svimlende 165 skjermhøyder består det første brettet "Wasteland" av, ettefulgt at de to litt mindre "Antartica" og "Heavy Metal". Spillet har også en eventyrmodi, hvor du må komme deg helt til topps for å imponere den verdenens herskerinne. På toppen av dette finnes det moduser for å spille bare bonusbrettene samt arkadeversjoner av hvert av brettene. En herlig merkelig miks altså.
Day 8
image

Banshee (1994)

Developer: Core Design LTD. - Publisher: Core Design LTD. - Year: 1994
19.Dec 2018: Året er 1999 og verden lever i fred helt til Blardax Maldrear, hersker over Styx-emperiet, finner ut at han skal ta over jorden. Som den siste skanse i forsvaret av planeten står Sven Svardensvart. Han har sin egen grunn til å hate Styx, de drepte nemlig faren hans når han nektet å finne opp mikrobølgeovnen...Sven stikker til det eneste gjenværende stedet på jorden som er fritt og bygger seg en flygemaskin utstyrt med store våpen og raketter ved navn The Banshee. Sammen tar de opp kampen over fire lange brett. Banshee er et vertikal skyt-alt-som-rører seg type spill med støtte for to spillere samtidig. Våpenoppgraderinger finnes underveis, og nivåene har gjerne flere store bosser som det må hanskes med. Spilleren kan bruke en såkalt "Loop the loop"-manøver for å unngå å bli truffet, men har begrenset antall av dem.
18.Dec 2018: Året er 1999 og TV-underholdning har tatt en litt radikal høyresving inn mot ekstremt voldelige show. Et har dominert flimreboksene år etter år, nemlig Smash T.V., et av de voldeligste tv-showene noensinne. Du og en venn kjemper mot uendelig horder av motstandere og plukker opp våpen og penger underveis. Starten av hvert nivå gir deg et kort overblikk på alle rom på brettet, men du velger selv hvilken rute du vil ta. I tradisjon tro avsluttes de med en boss som gjerne tar flere trailerlass med juling før de går i bakken, og har også flere stadier. Spillet er kjent for å ha detaljert vold og blod, og anbefales ikke for barn under 15 år.
Day 6
image

Shadowlands (1992)

Developer: Teque London Ltd. - Publisher: Domark Software - Year: 1992
17.Dec 2018: En prins, slaktet på slagmarkene i Shadowlands, finner ut at hans sjel lever videre og lar han kontrollere andre! I jakten på hevn finner han fire lojale kompanjonger; en kriger, magiker, en ork og til sist en prest. Sammen sendes de tilbake inn i Shadowlands på et eventyr av oppdagelse og hevn. Shadowlands er et isometrisk rollespill hvor lys og mørke er hovedrollene, iscenesatt av en såkalt Photoscape-teknologi som lyssetter omgivelsene på en relativt troverdig måte (troverdig nok for 1992!). Spillet styrer fullstendig av musenheten, og aksjoner som å plukke opp, se på eller krige med gjøres via å velge kroppsdel på den som skal utføre handlingen. For å bevege alle fire samtidig må du velge en av karakterens venstre fot. Noe av de mer sære grensesnittvalgene vi har sett på lang tid.
Day 5
image

Obitus (1991)

Developer: Scenario Developments - Publisher: Psygnosis Limited - Year: 1991
16.Dec 2018: I Obitus styrer du Wil Mason som har blitt sendt til fantasilandet Middlemere. Han må finne ut hvordan han kom seg hit, og en vei tilbake til sin egen verden. Spillet er en merkelig og unik miks av utforskning i førsteperson og plattforming med herlig grafikk og lekre animasjoner. I førsteperson kan du bevege deg i åtte retninger, og brettene er delt opp som labyrinter som krever penn og papir for å ikke gå seg vill. Uten om introduksjonen, er det lite musikk eller lydeffekter å oppdrive.
Day 4
image

Final Fantasy V (1992)

Developer: Square Co., Ltd. - Publisher: Square Co., Ltd. - Year: 1992
15.Dec 2018: Kilden til alt liv på planeten, Elemental-krystallene, har i hundrevis av år sikret fred og stabilitet. Det endrer seg raskt når krystallen ansvarlig for vind en dag eksploderer. Når Bartz, en ung vandrer som camper med sin chocobo, ser en meteor kollidere med planeten får han fart i støvlene. Ved nærmere inspeksjon finner han to personer ved nedslagsfeltet; Lenna og Galuf, som er på et viktig oppdrag: Å finne ut hvem som står bak ødeleggelsen av krystallene. Sammen bærer det ut på eventyr for å finne ut hvem som står bak og redde planeten fra fullstendig ødeleggelse.
14.Dec 2018: Kjør mot klokken i den ultimate arkadeklassikeren! Palmer, sol, blondiner og Ferrarier! Her er alt lagt til rette for et race du sent kommer til å glemme! Designet av legendariske Yū Suzuki, kjent for blant annet Space Harrier, After Burner, Virtua Fighter og Shenmue.
13.Dec 2018: Stormlord er tilbake, og denne gangen må han redde flest mulig fairies på sin ferd gjennom fire lange brett for å redde dagen. Spillet har endret seg litt fra sist gang vi møtte Stormlord. Denne gangen minner det mer om G.O.D.S, med lengre brett og høyt fokus på kamp og action. Noe gåteløsning finner vi også, i form av å finne ut hvilke nøkler som passer til hvilke dører. Plattformingen har også blitt vanskeligere, med hopp som krever tidvis irriterende pikselperfeksjon.
12.Dec 2018: Spillet fortsetter samme tråd som forgjengeren, men denne gangen befinner vi oss i oldtidens Hellas. Du, som en sønn av Zeus, mener du fortjener en plass blant de udødelige. For å bevise det må du nedkjempe 32 av Zeus' sterkeste venner før du møter sjefen selv. Spillet har et utvidet reportoar av magi og effekter, og lar deg opprette din egen karakter og hvilke spesialiteter han har.