• (1)
 • (1)
 • (1)
 • (0)
Game cover

The Legend of Kyrandia: Hand of Fate

Platform iconDOS 1993 Adventure Humor Point & Click Puzzle

Series: The Legend of Kyrandia

Det koker opp til trøbbel i Kyrandia når en ond hanske (ja, du leste det rett) får planer om å ta over verden i klassisk pek-og-klikk-stil fra Westwood. Du styrer Zanthia på en ferd som sender henne helt til verdens indre opp til over skyene i et eventyrspill som overgår forgjengeren.

Game published on 04.11.2006 by Coreus

Editor rating
6
User rating (17 votes)
5.5

Rate this game

Rap sheet

 • Screenshots (10)
 • Review (1)
 • Compability
 • Download
 • Comments
 • Screenshot(s) (10)


  Skjermbilde fra The Legend of Kyrandia: Hand of FateSkjermbilde fra The Legend of Kyrandia: Hand of FateSkjermbilde fra The Legend of Kyrandia: Hand of FateSkjermbilde fra The Legend of Kyrandia: Hand of FateSkjermbilde fra The Legend of Kyrandia: Hand of FateZantia blir valgt ut for å hente en ankerstein fra jordens indre.Bøkene saumfares i jakt etter gode råd når ting forsvinner fra Kyrandia.Zack og hansken er på tur i sumpen.Dragen sover godt utenfor den lokale puben.Vær forsiktig så du ikke havner i sumpen!

  Game video


  Download


  Buy this game from Good Old Games (gog.com)

  You need to login to display files for backup.

  Game compability


  Review


  Lenge siden siste omtale her hos oss, dog den som venter på noe godt osv. Dagens godbit er et eventyrspill av den skikkelig gode gamle sorten, hvor magi, flygende drager, spøkelser, svampmonstre og en hanske (!?) står i hovedfokus. Joda, du gjettet riktig, dette er The Legend of Kyrandia: Hand of Fate!

  The Hand of Fate, heretter HoF, er spill nr.2 i The Legend of Kyrandia-serien. Denne gangen styrer du Zanthia, en kvinnelig magiker som befinner seg midt i et Kyrandia som holder på å forsvinne. Hus, trær og sannelig mennesker forsvinner som dugg for solen fremfor vår heltinnes øyne. Hva eller hvem står bak dette mysteriet, og hvorfor? Du finner ut at den eneste kuren er en såkalt "anker stein" som befinner seg på verdens midtpunkt. Dette leder deg ut på en vill, hysterisk og fantastisk ferd. Og på toppen av det hele er det flere historietvister underveis, noe vi alle liker.

  HoF er bygd rundt samme lest som eksempelvis King's Quest-serien, hvor du faktisk kan ende opp med å gjøre feil, sette deg fast, dø og lignende, noe som krever at du bør lagre ofte. Gåtene/Oppgavene er svært varierte, og det vil kreve utspekulert list såvel som endel timing for å komme deg helskinnet igjennom spillet. For de som ikke liker slike spill, dere er herved advart.

  Gameplay Video


  For alle oss andre er dette et solid klassiker uten sidestykke, med gode vokale pretasjoner, såvel som lydeffekter og musikkside. Bakgrunnsmusikken er faktisk til tider svært god, og gjør reisen din gjennom Kyrandia til en ren skjær fryd. Grensesnittet er noe spesielt, og krever en anelse forklaring. De vanlige knappene du kjenner fra f.eks Monkey Island, Loom, Flight of the Amazon Queen og King's Quest, er alle forsvunnet til fordel for en heksegryte, "hyller" som fungerer som en innholdsliste og en trylleoppskriftsbok. Hva er sammenhengen?

  Vel, mye av poenget i HoF går ut på å sjekke din oppskriftsbok for ulike formularer, finne disse ingrediensene på dine eventyr, hive de opp i heksegryten din og koke sammen ulike magiske drikker som gjør din ferd en del lettere. Eksempelvis kreves det svovel, krokodilletårer, rotvekster (og en del annet), for å ordne en mektig smørbrød-drikk, et herlig sammensurium som produserer et smørbrød når den brukes! Du skjønner raskt at dette kan fort ta av. Av andre mystiske drikker, kan vi nevne "få igjen hukommelsen"-, "teddybjørn"-, og "skremme"-drikkene, alle med sine helt egne bieffekter såklart. Du har også en tryllestav som lar deg forvandle bly til gull, eller omvendt. Noe som du fort vil se er svært kjekt.

  Grafikk-, og animasjonsdelen er også av upåklagelig 256-fargers standard anno 1993. Hvis du skal benke deg med et eventyrspill fra de gode gamle dagene nå i helgen, kan vi sterkt anbefale denne klassikeren fra Westwood, som er en av de bedre i Kyrandia-serien. Humor er det heller ikke spart på, og med en solid lyd-side finner vi det vanskelig å se noen bakdeler forutenom det faktum at du kan sette deg fast enkelte steder i spillet, dø selvfølgelig og andre irritasjonsmomenter som vi kjenner fra eksempelvis King's Quest-spillene. Tross det, så er The Legend of Kyrandia: The Hand of Fate noe av det beste på eventyrsiden dette året. "Golden DOS Spirit" er utlevert!

  Enda flere skjermskudd enn de til høyre, finner du her: Link »

  Merk: Dosbox oppføringen leder til Kyrandia 1, da vi ikke fant The Hand of Fate i deres database. Spillet fungerer dog helt utmerket i DOSbox!
  Score summary
  • icon Graphics : 5
  • icon Sound : 6
  • icon Gameplay : 5
  • icon Story : 5
  • icon Difficulty : N/A
  • icon Learningcurve : N/A

  Link this page:

  Comments