• (3)
 • (2)
 • (2)
 • (0)
Game cover

The Legend of Kyrandia

Platform iconDOS 1992 Adventure Humor Point & Click Puzzle

Series: The Legend of Kyrandia

Nok en eventyrgodbit fra de glade DOS-dager. I Westwoods første spill i Kyrandia-triologien møter vi en ond hoffnarr ved navn Malcom som har rømt fra fangenskap og truer med å ta over hele kongeriket. De aller fleste forstår at dette lover ikke godt og ting blir verre når en av de store magikerne i landet forvandles til stein av Malcom som hevn for å ha satt han bak lås og slå.

Du tar opp rollen som barnebarnet til Kallak, Brandon, og din jobb er selvfølgelig å spille jokeren ut av kortstokken i dette sjarmerende, dog tidvis utilgivelig og vanskelig, pek-og-klikk-eventyret.

Game published on 20.06.2007 by Coreus

Editor rating
6
User rating (12 votes)
4.5

Rate this game

Rap sheet

 • Screenshots (6)
 • Review (1)
 • Compability
 • Download
 • Comments
 • Screenshot(s) (6)


  Skjermbilde fra The Legend of KyrandiaSkjermbilde fra The Legend of KyrandiaSkjermbilde fra The Legend of KyrandiaSkjermbilde fra The Legend of KyrandiaSkjermbilde fra The Legend of KyrandiaSkjermbilde fra The Legend of Kyrandia

  Game video


  There is currently no video attached. If you have one, contact us and we'll add it!

  Download


  Buy this game from Good Old Games (gog.com)

  You need to login to display files for backup.

  Game compability


  Review


  Nok en eventyrgodbit fra de glade DOS-dager. Dagens omtale tar for seg det første i Westwoods Kyrandia-triologi. En ond hoffnarr ved navn Malcom har rømt fra fangenskap, og truer med å ta over hele kongeriket. De aller fleste forstår at dette lover ikke godt, så her trengs det vaskemiddel som er ekstra effektiv mot ondskap.

  Du tar opp rollen som Brandon, barnebarnet til en av de store magikerne i landet, nemlig Kallak. Under introduksjonen forvandler Malcom Kallak om til stein etter å ha rømt fangenskap, som en hevn for at Kallak satte han bak lås og slå. Når Brandon kommer for å besøke sin bestefar møter han kun en statue i stein, en grusom skjebne. Gjennom en av budbringerne for vokterne av Kyrandia, mottar han sin oppgave; nemlig finne og nedkjempe den onde Malcom.

  Eventyret starter i huset (treet) til Kallak, og utfolder seg i flere områder i Kyrandia. Her vil du oppleve alt fra magiske trær, huler og slott til drager og tempel innpakket i en herlig atmosfære det er vanskelig å ikke bli imponert av. Slik som i etterfølgeren, Legend of Kyrandia: Hand of Fate, er mesteparten av grensesnittet hogd vekk til fordel for pek-og-klikk. Utførelser som "Plukk opp", "Se på" og "Åpne/lukke" er alle underforstått ved at du klikker på objektene i spillet. Du slipper med andre ord å velge en knapp for å eksempelvis plukke opp noe på bakken. Istedenfor trykker du på det, og kan plassere objektet i inventarlisten din.

  På din reise gjennom Kyrandia vil du komme over forskjellige objekter, flere enn du faktisk har plass til i lommen. Dette gjør at du noen ganger må legge noen av de på bakken, for å senere hente dem når de trengs. I tillegg må du være forsiktig med hva du bruker hvor, fordi her tilgis ikke feil. Det samme gjelder ulike handlinger du utfører i spillet. Ettersom det er flere måter å møte din grav på, er det en fordel å lagre ofte før du gjør noe du er i tvil på. Etterhvert utover i spillet får du også tilgang til en magisk amulett, som lar deg utføre magi på deg selv og/eller omgivelsene dine, og også her kan man gjøre feil hvis du uforsiktig.

  The Legend of Kyrandia har et lekkert karaktergalleri, med morsomme innspill og lekre animasjoner slik bare Westwood vet å lage. Her kan man trekke umiddelbare paralleller til Monkey Island-, og Simon The Sorcerer-spillene, som også skilter med slike kvaliteter. Et hvert eventyrspill med respekt for seg selv har en rekke gåter, spesielt de med latterlig vanskelig glasur. Dette spillet er inget unntak, for her vil du garantert få så hatten passer. Spesielt tenker vi på del tre (The Shadowlands) hvor du går rundt i en grottelabyrint, og trenger en konstant lyskilde for å ikke dø. Totalt har The Legend of Kyrandia fem deler; "The Amulet Quest", "The Timbermist Woods", "The Shadowlands", "Faeriewood" og til sist "The Dark Island", og byr på lang spilletid.

  Grafisk utfolder spillet seg helt genuint, med en svært detaljert visuell side for 1992 å være. Animasjonene er rett og slett lekre, og gir et friskt pust i hele opplevelsen. Musikken følger samme oppskrift hvor det er lagt vekt på "det eventyrlige" og "optimistiske". Lydsporet er rett og slett en perle som ikke går umerket hen. CD-versjonen har også stemmer, og hovedpersonen har fått stemmen til ingen ringere enn Joseph D. Kucan, kjent som "Kane" fra de senere "Command & Conquer"-spillene. Kontrollene på sin side er konsentrert ned til at de respektive hendelsene skjer når du trykker på noe. Eksempelvis det å trykke på et objekt lar deg plukke det opp, mens å trykke på et tre lar deg studere det.

  Det er ingen tvil om at The Legend of Kyrandia virkelig er en legende i eventyrsjangeren. På samme måte som de andre store eventyrtitlene på tidlig 90-tall, skilter alle med en unik måte å uttrykke en barnslig tilnærmingsmåte for hvordan fantasiland, mystiske skapninger og kampen mellom godt og vondt skal illustreres. Selv om spillet lider av hva mange liker å kalle "King's Quest"-syndromet, det vil si at du kan dø hvis du ikke er forsiktig, en faktor mange rynker på nesen for, kan man ikke overse det faktum at dette er ren magi. Liker du sjangeren vil du garantert ikke bli skuffet over Westwoods første spill i Kyrandia-triologien. Alt i alt et solid stykke spillhistorie. Vår utmerkelse er til for slike klassikere.

  Vi anbefaler også det andre spillet i denne triologien, The Legend of Kyrandia: Hand of Fate, som du kan lese om her: Link »
  Score summary
  • icon Graphics : 6
  • icon Sound : 6
  • icon Gameplay : 5
  • icon Story : 6
  • icon Difficulty : N/A
  • icon Learningcurve : N/A

  Link this page:

  Comments